Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuintrends 2009

Hoe zien de tuinstijlen van 2009 er uit? Het drieledige antwoord op die vraag heeft exotische namen: de Burgundian Garden, de Moroccan Garden en de Cape Town Garden. De drie tot in detail uitgewerkte voorbeeldtuinen geven weer hoe we in 2009 onze buitenleefruimte in kunnen vullen volgens de laatste mode.

De trendtuinen voor 2009 komen niet zomaar uit de lucht vallen. Daar is een proces van ontwikkelen, bedenken en ontwerpen aan voorafgegaan. Stichting Tuinpromotie Nederland (STN) staat aan de basis van het project, dat gaandeweg is gaan heten De Tuintrends. Op het platform STN werken de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), het Hoveniers Informatie Centrum (HIC), Tuinbranche Nederland, Productschap Tuinbouw (PT) en Plant Publicity Holland (PPH) samen ten behoeve van algemene promotie voor de tuin en tuinieren.

Aan trendforecaster Aafje Nijman was de taak om alle ideeën, inzichten en verwachtingen vanuit de partijen visueel vorm te geven en te beschrijven. De voorbeeld-trendtuinen zijn gerealiseerd in De Tuinen van Appeltern, waar ze een jaar lang te bekijken zullen zijn
door consumenten en tuinprofessionals. De (tuin)media kunnen de trendtuinen benutten als vertrekpunt om komend voorjaar hun lezers en kijkers te informeren en inspireren voor seizoen 2009. De mediaaandacht die de tuinen in de voorgaande jaren trokken,was in ieder geval overweldigend.

Zie voor meer informatie www.appeltern.nl of blader online door de brochure "Tuintrends 2009".