Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinmeubeltrends 2009

Zijn tuinmeubelen modegevoelig? Kun je met bepaalde tuinmeubelen er helemaal bij horen en kun je ook volledig de plan mis slaan? Het antwoord is ja. Elk jaar weer zijn er in de nieuwe collectie trends te ontdekken. In dit artikel lopen we enkele trends voor het nieuwe seizoen langs. Lees dit artikel en zorg dat je helemaal up to date bent! Het komende jaar staat vooral in het teken van vlechtwerk, natuursteen en RVS.

Naturel vlechtwerk tuinmeubelen
Eén van de meest opvallende trends die we zien is de opkomst van vlechtwerk tuinmeubelen in bruin- of natureltinten. De grijze of zwarte tuinsets verkopen nog steeds goed, maar verder lijkt het terug te gaan naar de traditionele kleuren van vlechtwerk. Een typisch voorbeeld hiervan is de set Hamlet. Ook zien we dat wat dikker vlechtwerk populair is. We hebben het dan over de 6 mm dikke draad.

Matte natuurstenen tafels
Een andere productgroep die veelvuldig aanwezig is in het assortiment, zijn de matte natuurstenen tafels. Enkele jaren geleden was vooral het gladde natuursteen in, maar tegenwoordig is er meer vraag naar de gematteerde variant. Deze bladen zijn vaak gezandstraald waardoor het oppervlak ruw gemaakt wordt, wat een veel meer natuurlijk uiterlijk geeft. Back to the basics! Ook de trend van oud gemaakte teak tafels past in de lijn van het teruggaan naar hoe het ooit was.

RVS tuinmeubelen
Het assortiment van RVS tuinmeubelen is dit seizoen weer fors uitgebreid. Deze tuinmeubelen zijn strak vormgegeven en vragen weinig onderhoud. Het zijn typisch tuinmeubelen waar u jaren lang van geniet. Dit jaar verwachten de grote tuinmeubelfabrikanten dan ook veel van deze roestvrije tuinmeubelen.

Ruimer assortiment
Het assortiment van barbecues en de uitbreidingsmogelijkheden nemen snel toe. Dit hangt dan ook volledig samen met de steeds groter wordende vraag naar barbecues, of het nu complete buitenkeukens of kleine tafelmodelbarbecues zijn. Ook het aanbod in vrijhangende parasols (parasols waarbij de ‘paal’ niet in de weg staat) is fors gegroeid. De prijs/kwaliteitverhouding is goed te noemen.

Dit artikel is geschreven door Elskamp Tuinmeubelen (http://www.elskamptuinmeubelcentrum.nl). De afgebeelde loungeset kunt u vinden via http://www.elskamptuinmeubelcentrum.nl/lounge-tuinmeubelen/lounge-overig/loungebed-together.