Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender maart

Het voorjaar zit in de lucht. Veel bloembollensoorten bloeien nuvolop, het gras begint te groeien en dotters, primula’s en forsythialaten hun vrolijke kleuren zien. Met bloeiende bloembollen op potbrengt u direct wat kleur in uw voorjaarstuin. Kent u nog de NationaleBoomfeestdag? Dan planten schoolkinderen overal in Nederland samen eenaantal bomen in de buurt van hun school. Ze hebben dus al geleerd hoeze moeten planten. En niks is leuker dan laten zien wat je hebtgeleerd! Pasen is een mooi moment om met het hele gezin gezellig in detuin aan de slag te gaan en samen het voorjaar te proeven. Pak deplantschop en ga bijvoorbeeld een moerasje beplanten, zomerbloemenzaaien of bomen en struiken planten.

Snoeien, scheuren en mesten
Maart is een goede maand om te snoeien. Zo kunt u nu uw struikrozen enleirozen snoeien, maar ook voor heideplanten en mahoniestruiken is dithet juiste snoeimoment. En natuurlijk is maart zeer geschikt om teplanten en verplanten. Als bepaalde vasteplanten niet meer zo goeduitlopen en minder bloeien, kunt u ze delen of scheuren. Ook dat kunt uin deze maand doen. Voeding is heel belangrijk voor een gezonde tuin,dus vergeet vooral niet te mesten.

Op tijd beginnen
De natuur ontwaakt, dus… de slakken ook. Begin met bestrijden voordatze uw planten te pakken hebben. Gebruik ecologisch verantwoordeslakkenkorrels, dan brengt u andere dieren en mensen niet in gevaar.

Bron: Colour your Life website