Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender oktober

Langzamerhand krijgen herfstkleuren de overhand en maakt de tuinzich op voor de winter. Nu de bomen en planten in rust gaan, kunt u zeuitstekend verplanten. Ook planten kan heel goed in dit jaargetijde.Heeft u nog een geschikte plek voor een mooie winterbloeier waar u –vanuit uw huis – goed zicht op heeft? Denk dan bijvoorbeeld eens aaneen toverhazelaar of een sierkers. Heeft u geen tuin maar een balkon?Dan is de winterjasmijn zeer geschikt. Zet de struik in een ruimte potof kuip en geef hem een klimsteuntje, dan vindt hij zijn weg vanzelf.

Kleurrijke boost
De tuin in oktober saai? Dat is een misvatting. Juist nu kunt ugenieten van bloeiende planten en heesters in de meest fantastischekleuren. Wat dacht u van bloeiende herfstkrokus, Sedum enherfstchrysanten? Sommige planten vallen op door hun blad, anderehebben prachtige bloemen of kleurrijke siervruchten. Zo kunnen allerleihulstsoorten, sierappels, sneeuwbes en kardinaalsmuts uw tuin in hetnajaar een kleurrijke boost geven.

Wortels maken
Oktober is de plantmaand bij uitstek. Plant nu uw bomen, heesters envasteplanten, dan hebben ze voldoende gelegenheid om wortels te makenvoordat eventueel de winter invalt. Daarmee hebben zij eengroeivoorsprong ten opzichte van hun familieleden die pas in hetvoorjaar worden geplant. Overigens kunt u nu bloembollen planten.Gezellig samen met het gezin een dagje de tuin in, allemaal een mandjemet bollen en een plantschepje. En dan maar weer uitkijken naar hetvolgende voorjaar.

Bron: Colour your Life website