Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuinkalender november

Een groot aantal bomen en planten verliest zijn blad in de winter.Daardoor vallen de groenblijvers des te meer op. Coniferen,struikklimop en bamboesoorten zorgen voor mooie, groene hoeken in uwtuin. Vindt u dat uw tuin te weinig groen laat zien in de winter? Plantdan nu nog groenblijvers op verschillende plekken in uw tuin, zodat eenmooi geheel ontstaat. U zult zien dat ze gedurende de wintermaandenregelmatig uw blik zullen vangen.

Tweede ronde voor potten
De zomermaanden zijn voorbij dus de bloembakken en potten kunnen weernaar binnen. Dat denkt u misschien, maar het kan ook anders. U kunt debakken vullen met verse grond en winterharde planten die voor wat kleurzorgen op uw balkon of in de tuin. Om te voorkomen dat de plantenbevriezen, moet u de bak wel isoleren met noppenfolie. Laat daarbij dedrainagegaten vrij zodat het water weg kan. U zult zien dat hettuincentrum nog volop keuze heeft in planten waarmee u uw bakken enpotten kunt vullen: van winterbloeiende heide tot Skimmia en klimop.

IJsvrij
Valt de vorst dit jaar al vroeg in? Zorg er dan voor dat de vijverijsvrij blijft. Onder het ijs kan zich namelijk gas verzamelen dat uitde modderbodem opstijgt. Tegelijkertijd neemt de zuurstofrijke lucht inhet water af, en zo ontstaat een ongezonde situatie voor de planten endieren in de vijver. U kunt dit eenvoudig voorkomen door eenijsvrijhouder te plaatsen in de vijver.

Bron: Colour your Life website