Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Carnaval!

Veel mensen zien februari als een van de minder leuke maanden van het jaar. Het is nog koud, iedereen heeft zin in de lente en heerlijk als Nederland weer wat warmer zou worden qua kleur en temperatuur.

Tussen oud en nieuw en Pasen is het qua feestdagen vrij rustig in Nederland. Alleen in het zuiden vieren we ieder jaar het altijd gezellige carnaval. Evenals delen in de wereld met sterke Caribische, Braziliaanse of Portugese invloeden waar uitgebreid Carnaval gevierd wordt.

De plant die perfect aansluit bij deze Carnavalsmood is de Hamamelis oftewel de Toverhazelaar. Drie soorten Hamamelis zijn in opkomst: de Japanse toverhazelaar (Hamamelis japonica), de Chinese toverhazelaar (Hamamelis mollis) en een kruising (Hamamelis x intermedia). Met name de laatste soort is het beste verkrijgbaar.

De Chinese toverhazelaar heeft mooie, grote, gele bloemen. Bovendien geuren de bloemen. Het blad van deze hazelaar is groter dan van z'n soortgenoten. De karakteristieke vorm is opgaand. De Chinese toverhazelaar wordt tot 3 meter hoog.
De bloemen en de geur van Hamamelis komen voort uit winter en zijn het welkome bewijs dat de lente onderweg is.