Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Plant van de maand: Alocasia

Iedere maand wordt er een plant van de maand uitgekozen door Bloemenbureau Holland die dan extra aandacht krijgt in bladen en op televisie. Deze maand, september 2010, is de Alocasia uitgeroepen tot plant van de maand. "Authentiek, aards en toch spannend" noemt Bloemenbureau Holland de plant. "Met deze kamerplant halen mensen een spannend stukje regenwoud in huis." Tevens zijn wij het allen eens dat deze bijzondere, maar vooral stijlvolle plant ook erg geschikt is om als cadeau weg te geven.

De Alocasia is met name te vinden in gebieden in Zuidoost-Azië en in grote hoeveelheden op Borneo. In India ziet men de Alocasia als een geluksbrenger die frisheid en harmonie in huis brengt. Zo schrijft Bloemenbureau Holland. Bij ons in de benelux wordt de plant steeds populairder en trendy.

Een aantal verzorgingstips voor de Alocasia:

Alocasia kan tegen een lagere luchtvochtigheid; handig in huizen met cv.
Zet de alocasia op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Een schaduwrijke plek is ook goed, maar dan heeft de plant minder water nodig.
Af en toe water geven met ontkalkt water (regenwater).
De potkluit eens per week dompelen en laten uitlekken.
Stof de bladeren regelmatig af met een vochtige doek.
Soms scheidt de plant vocht af aan de onderkant van de bladeren (guttatie). Pas op: dit kan houten voorwerpen en vloeren beschadigen.
Bron: Bloem en Blad