Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tuintips oktober

Voordat het gaat vriezen is het raadzaam om alle buitenkranen dicht te draaien. Voor planten die binnen staan is het beter om water te krijgen op kamertemperatuur dan ijskoud water. Het is dus handig om de gieter even te laten staan.
Nu de dagen weer korter worden is het extra mooi om tuinverlichting in uw tuin te plaatsen. Zo geniet u er ook in de herfst en winter maanden van.

Deze maand en de aankomende maanden zijn ideaal voor het plaatsen van een nieuwe omheining. Bij uw tuincentrum vindt u ze in alle vormen en stijlen. Bereidt u alvast voor op de winter door materialen in te slaan die uw planten beschermen tegen de vorst. Noppenfolie is bijvoorbeeld handig voor het inpakken van potten en bakken.

Als u bolletjes wilt planten die jaar in, jaar uit op dezelfde plek blijven staan, doe dat dan onder bladverliezende bomen en struiken. Ze zullen ieder voorjaar bloeien op het moment dat de bomen en struiken nog kaal zijn. Let erop dat er geen bladeren in uw vijver vallen. De bladeren zakken namelijk naar de bodem en gaan dan rotten, dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van het water. Om dit tegen te gaan kunt u altijd een net spannen over uw vijver.

Een aantal vorstgevoelige planten kunnen niet overleven in de winter en moeten voor de eerste nachtvorst naar binnen. Enkele voorbeelden zijn: Abutilon, Brugmansia, Fuchsia, geranium, Lantana, Solanum en Tibouchina. Geef de planten een koele vorstvrije ruimte. De hanging basket hoeft nog niet naar binnen. U kunt het mandje beplanten met klimop, dat is een prima wintergroene basis. Het middelste gedeelte kunt u reserveren voor bloeiende planten.