Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Bron van inspiratie

Water en fascinerende waterplanten kunnen uw tuin, balkon en terras een extra dimensie geven. Water brengt altijd leven in de tuin en trekt natuurlijk leven aan: kikkers, salamanders, vlinders, libellen enz. De planten in en om water geven een heel eigen, rustgevende sfeer.

Een zacht kabbelende bron- of borrelsteen kan overal worden geïnstalleerd. Ook minivijvertjes met prachtige planten kunnen overal. Met vaste vijverkuipen of ijzersterke vijverfolie kunt u vijvers, beken, watervallen, hele water- en moerastuinen en zelfs zwemvijvers maken. In iedere maat. Denk er wel aan dat voor ingrijpende ontgronding (als er grond uit de tuin wordt afgevoerd) toestemming nodig is. Beter is met de uitgegraven grond ergens anders in de tuin niveauverschillen te maken (of een heuvel voor een waterval).

Waterplanten zijn onmisbaar
Waterplanten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook buitengewoon nuttig. Er zijn tientallen soorten oeverplanten die in ondiep water groeien, met mooie vormen en schitterende bladeren, die prachtig bloeien en wuiven in de wind, maar via hun wortels houden ze het water helder. Ze halen er het voedsel uit waardoor algen en wieren geen kans krijgen.