Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Radio 2 - Lenteweekend : 23-26 maart

De start van het nieuwe seizoen
Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Belgische Tuincentra Vereniging het Radio 2-Lenteweekend. Dit is meteen de officiële start van het nieuwe topseizoen in de tuin- en plantencentra en moet de consument uit zijn winterslaap halen om de tuin, het terras , het balkon, het huis, de werkomgeving opnieuw te verfrissen. Dit jaar gaat het Lenteweekend door van vrijdag 23 tot en met maandag 26 maart.

Een gratis lenteplantje, - narcis
Tijdens het Radio 2-Lenteweekend krijgen alle klanten een gratis lenteplantje, - narcis -, voorzien van een frisse Radio 2-plantcover. Tijdens deze dagen worden meer dan 100.000 plantjes gratis uitgedeeld. Klanten krijgen tevens een genummerde flyer voorzien van een wedstrijdvraag. Hiermee zijn voor meer dan 10.000 euro aan prijzen te winnen. Hoofdprijs is een driedaagse tuinreis naar Engeland voor 2 personen.

Perkplanten in de kijker
Het Radio 2-Lenteweekend wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met VLAM binnen het programma “Groen van bij ons”. Dit jaar zet VLAM de eenjarige perkplanten zoals het viooltje, het madeliefje en de primula in de kijker.

'Groenteam' op pad
Overigens stuurt Radio 2 tijdens dit weekend een “Groenteam” op pad. Het groenteam bestaat uit plantendeskundige Ivo Pauwels en televisiemaker Bartel Van Riet, samen met Radio 2-reporter Wim Decraene. Het Radio 2-Groenteam vertrekt op zaterdagmorgen vanuit de uitzending “En nu serieus” te Middelkerke naar vier tuincentra in Vlaanderen. De toer eindigt in Hasselt, waarna op zondag het team opnieuw vier tuincentra in Vlaanderen opzoekt. De route die het Groenteam volgt wordt gepubliceerd op www.radio2.be.

Voorstelling boek 'Groenland'
Het Radio 2-Lenteweekend wordt gekoppeld aan het verschijnen van het boek “Groenland” van Bartel Van Riet, dat in primeur wordt aangeboden in de deelnemende tuincentra. Tijdens het bezoek van het Groenteam geeft Bartel Van Riet een signeersessie voor zijn boek “Groenland”. Wie vragen heeft over de tuin, over de juiste manier om eenjarigen te planten, over de soorten potgrond, … met andere woorden over het klaarmaken van de tuin voor het komende seizoen, die kan daarvoor bij het Groenteam terecht.

Meer info
vzw Belgische Tuincentra Vereniging, info@tuincentra.biz, Heirweg 1, 8800 Roeselare
http://www.lenteweekend.be