Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Deze week in de tuin - week 5

'Blue Monday' hebben we gehad en ook de donkere weken kunnen we nu stilaan achter ons laten. Februari komt in zicht en we kunnen alvast ‘vieren’ dat de dagen een beetje langer worden.

Weg met de winterblues! Op 2 februari, 40 dagen na Kerstmis, is Maria Lichtmis het feest van het licht en de komst van het voorjaar. Goed nieuws dus voor wie lijdt onder een winterdepressie, want het blijkt dat lichttherapie een prima behandeling is voor zo’n depressie. Trek dus naar buiten en geniet van het daglicht dat beetje bij beetje langer wordt.

1. Vogels voeren en beloren
Natuurpunt organiseert dit jaar op 2 & 3 februari Het Grote Vogelweekend. Bereidt u alvast voor en lok vogels naar uw tuin.

2. Helleborus in de kijker
Februari is traditiegetrouw de helleborusmaand. Diverse gespecialiseerde kwekerijen zetten hun deuren open en allerlei activiteiten worden georganiseerd. Ondermeer bij kwekerij Het Wilgenbroek.

3. Sneeuwklokjes
Velen raakten al in de ban van de lieflijke bloempjes van de sneeuwklokjes. Het zijn dan ook het soort bloempjes waar u blij en vrolijk van wordt. Er breken heerlijke tijden aan voor de galanthofielen of sneeuwklokjesfanaten.

Lees op Groen.net wat u deze week nog meer kunt doen