Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Groene evenementen in oktober

Speciaal voor u als groenliefhebber hebben wij hier een klein overzicht van de evenementen in oktober die door heel het land worden georganiseerd. 

Fotoexpo Colours and Shapes in Plantentuin België Meise 06-04 t/m 20-10
Herfsthappening op Vordenstein Schoten 06-10
Tuindagen van Beervelde Beervelde 11-10 t/m 13-10
De Week van het Bos Heel Vlaanderen 13-10 t/m 20-10


Fotoexpo Colours and Shapes in Plantentuin België
Maarten Strack Van Schijndel weet als geen ander hoe hij de pracht van de Plantentuin van Meise in beeld moet brengen. Hij heeft al ontelbare wonderlijke vormen op de gevoelige plaat weten vast te leggen. Van 6 april t.e.m. 20 oktober kan je zijn mooiste foto's uitvergroot op reuzencanvas bewonderen.

Lees hier meer over de Fotoexpo

Herfsthappening op Vordenstein
Op zondag 6 oktober houdt Tuinpunt wederom haar activiteit "Herfsthappening" in de Oranjerietuin Vordenstein te Schoten. Op het programma staan tal van activiteiten zoals onder meer: Bijzonder mooie tentoonstelling en informatiestand bijzondere groenten en knolgewassen van de Vordensteintuiniers. U zal er vele onbekende groeten rassen kunnen bewonderen en interessante kook- en bereidingsideeën opdoen. 

Lees meer over de Herfsthappening

Tuindagen van Beervelde
Voor liefhebbers van tuinbeurzen zijn de ‘Tuindagen van Beervelde’ een begrip geworden. Met zijn 24 jaar ervaring, 220 exposanten en 20.000 bezoekers zijn de Tuindagen de belangrijkste en de oudste tuinbeurs van België. Meer dan een tuinsalon, een bloemenmarkt of een plantenbeurs, Beervelde is vooral een feest van de tuin, een atmosfeer, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten. Het thema voor de 50e editie lag voor de hand: Goud in de tuin!

Lees meer over de Tuindagen

De Week van het Bos
Vanaf 13 oktober duiken we weer de Vlaamse natuur in tijdens de Week van het Bos. In heel Vlaanderen kun je dan deelnemen aan verschillende activiteiten in parken en bossen over heel Vlaanderen. Thema dit jaar zijn de natuurdoelen. Spinnen spotten, paddenstoelenwandelingen, workshops heksenbezems binden, knappe fietstochten en nog veel meer, er zijn 1.001 activiteiten om te ontdekken tijdens de Week van het Bos van 13 tot 20 oktober.

Lees meer over de Week van het Bos