Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Vier eindejaar met een bloemetje

Eindejaar, dat betekent feesten met vrienden en familie, gezellig tafelen… en pakjes natuurlijk! Vergeet zeker geen boeketje voor de gastvrouw/gastheer. Onderzoek toonde immers aan dat wie bloemen schenkt als vrolijker, warmer en betrouwbaarder wordt beschouwd. Bovendien gaan mensen die door bloemen omringd zijn, vrolijker, gelukkiger en gezonder door het leven. Zeg nu zelf: dat is toch het beste cadeau om het jaar mee te beginnen?

Anthurium
De Anthurium is met haar kleurrijke bloemen en extravagante bladeren en geen muurbloempje. Deze diva was ooit heel hip in de jaren ’80, maar maakt nu helemaal een comeback. Wist je trouwens dat de Anthurium van alle snijbloemen één van de sterkste is?

Lelie
De lelie vind je in pasteltinten, maar ook in knalkleuren. En dan spreken we nog niet over de verschillende vormen, groottes, zonder geur, met geur… Je houdt je lelie in topvorm door op enkele kleine dingen te letten. Snij de lelies zeer schuin af, zorg dat er geen blad in het water hangt en zet de bloemen in een vaas met lauwwarm water op een zonnige plek. En geniet!

Anjer
Wie denkt dat anjers nog steeds een oubollig imago hebben, heeft het goed mis. Dit tijdloos bloemetje is weer helemaal terug van weg geweest. En nu vind je haar niet alleen in het rood, roze of wit, maar ook champagne, paars en zelfs fluogeel. Je geniet wel twee weken van je anjers als je het water om de vijf dagen ververst.

Bron: groenvanbijons.be