Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Onderhoud potten en kuipen

Op warme dagen kun je het beste ’s ochtends en ’s avonds gieten. Een erg uitgedroogde potkluit kan je onderdompelen in een emmer water. De kluit is verzadigd als het opborrelen van luchtbellen stopt.

Besproei op de heetste dagen ook de terrastegels of het balkon. Je potplanten zullen ervan opleven. Gebruik vochtbuffers om het snel uitdrogen van de kluit te voorkomen en de gietbeurten te verminderen.

TIP: Besproei bij planten met gladde bladeren ook de bladeren om spint, witte vlieg en bladluis op afstand te houden. Als je planten al aangetast zijn, kan het helpen om gedurende enkele avonden de bladeren te besproeien.

Onderhoud
Verwijder verwelkte bloemen en het vruchtbeginsel. Zo voorkom je dat de bloeikracht afneemt. Wees niet bang om de planten drastisch terug te snoeien. Na een aantal weken zullen ze bloeien als voordien.

Kuipplanten die meerdere jaren oud worden, moeten af en toe verpot worden. Verpotten moet zeker niet jaarlijks. Vaak volstaat het om wat van de oude kuipgrond te vervangen door verse potgrond. Als de pot toch te klein is geworden, kies dan voor een pot van één maatje groter.


Bron: groenvanbijons.be