Vijf dieren die het goed doen als kerstdecoratie

17-12-2018
Vijf dieren die het goed doen als kerstdecoratie

Om uw kerstdecoraties echt te laten leven mogen dieren niet ontbreken. Het toevoegen van dieren maakt het namelijk veel makkelijker om aan storytelling te doen. Het oog valt veel sneller op een scéne waar echt iets gebeurt dan op statische decoraties. Maar welke dieren doen het nou het best als kerstdecoratie?

#1 Elanden en herten

Elanden en herten mogen zeker niet ontbreken in uw kerstversiering. Ze zijn op vele manieren tot decoratie gemaakt. U vindt bijvoorbeeld:

  • Beeldjes van hout, plastic en kristal
  • Hangers
  • Knuffels
  • Hertenhoofden voor aan de muur
  • Lichtgevende elanden

Elanden en herten kunnen eigenlijk op twee manieren iets betekenen voor uw kerstversiering. Er bestaan hele statige uitvoeringen, met mooie, slanke vormen en een sierlijk gewei. Deze uitvoeringen komen vaak in één kleur en voegen de sierlijke schoonheid van de natuur toe. Dit soort decoraties passen perféct binnen de botanische kersttrend, waarmee ook dit gevoel wordt opgeroepen. Er zijn ook schattige herten en elanden te vinden die wat minder natuurgetrouw zijn. Deze voegen een grappig effect toe en maken de boel wat luchtiger.

#2 Uilen

Uilen zijn ieder jaar weer favoriet, ze passen bij iedere kersttrend. Uilen zien er statig en wijs uit, maar kunnen ook op een grappige manier worden gepresenteerd. Het leuke van uilen als kerstversiering is dat u heel veel kanten op kunt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoffen of harde hangers, natuurgetrouwe uilen of uilen in een vrolijk kleurtje, kerstballen in de vorm van uilen, uilenbeeldjes, uilenkaarsjes; u kunt het zo gek niet bedenken! Dit komt mede doordat uilen in een langwerpige vorm, maar ook in een ronde vorm worden afgebeeld. De uil past het best bij de winters witte en de botanische kersttrend.

Lees meer op de volgende pagina