Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Deze week in de tuin - week 21

21 May 2013
Deze week in de tuin - week 21

Mei blijft ondermaats met maartse buien en aprilse grillen.

 1. Tweejarigen zaaien
  Echte tuinliefhebbers denken nu reeds aan volgend jaar want vanaf nu kunnen ook tweejarigen zoals stokrozen, vingerhoedskruid, toorts, judaspenning worden gezaaid. U kunt ze voorzaaien in potjes of direct in volle grond.
   
 2. Tuinieren met de kids: zonnebloemen
  Van zonnebloemen wordt u vrolijk en ze kunnen altijd worden gebruikt voor een wedstrijdje 'om ter hoogst en om ter grootst'. Wilt u zelf niet meer zaaien dan kunnen we u alvast de gespecialiseerde kwekerij 'Silene' in Buggenhout aanraden. U kunt er niet alleen terecht voor zaden maar ook voor plantgoed. Als u op zoek bent naar een 'speciale' zonnebloem vraag dan naar Helianthus 'Italian White', een soort met talrijke kleine, roomwitte bloemen met donker hart!
   
 3. Binnen & buiten
  Het is dubbel genieten van bloeiende plantjes die u zowel binnen als buiten kunt toepassen. Cyclamen, Kalanchoë, Calla en Betulia zijn zo'n 'kamerplanten' die u vanaf nu ook op het terras kunt plaatsen.

Lees meer actiepunten voor in de tuin op Groen.net