Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Indian Summer met violen

13 September 2013
Indian Summer met violen

Kleurrijke bloeiers voor herfst en winter. September is de maand van de Indian Summer. De warme herfstkleuren van de bomen en tuinplanten geven de buitenkamer een prachtige uitstraling. Wanneer u in september violen op uw balkon of terras neerzet, versterkt u deze sfeer. Bovendien behoudt de buitenkamer veel langer haar kleur want ook in de winter, als alles grauw en grijs lijkt, zorgen violen voor een vrolijke en kleurrijke noot!

Indian Summer
De periode die de overgang tussen zomer en herfst aangeeft, wordt Indian Summer genoemd. Voordat het blad van de bomen valt, kleurt het prachtig roodbruin en dat kenmerkt de typisch warme sfeer van Indian Summer. Deze sfeer kunt u op eenvoudige wijze versterken met kleurrijke bloeiers. Vanaf september weer violen verkrijgbaar waarmee u in een handomdraai een sfeervolle omgeving creëert. Van sombere najaarsblues is geen sprake, leve de Indian Summer!

Vorm en kleur
Bent u een liefhebber van de Indian Summer? Kies dan voor violen in herfstkleuren als rood en oranje. Laat u echter niet beperken door deze kleuren. Violen zijn er ook in bijvoorbeeld wijnrood, dieppaars, knalblauw, spierwit en zachtgeel. Qua bloemvorm is er eveneens een ruime keuze met onder meer groot- en kleinbloemige, één- en tweekleurige en gekartelde violen. Het vrolijkste effect krijgt u wanneer u diverse kleuren en soorten met elkaar mixt. Een rustiger resultaat krijgt u juist door te kiezen voor één kleurcombinatie.

Winterdoorbloeiend
Violen zijn gemakkelijke en sterke plantjes die nauwelijks verzorging vragen. Geef ze alleen water als het een lange tijd droog is. Zodra het ene bloemetje is uitgebloeid volgt snel het andere. De truc voor een extra rijke bloei is om steeds de uitgebloeide bloemetjes weg te halen. Tijdens de winter laten de violen zich niet uit het veld slaan door sneeuw of lichte vorst. Zodra de sneeuw verdwenen is en de temperaturen weer boven nul zijn, bloeien ze onverminderd verder.

Kijk voor meer tips en informatie op www.mooiwatplantendoen.nl/tuinbloeiers