Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Deze week in de tuin - week 24

10 June 2013
Deze week in de tuin - week 24

Vergeet de papa's niet te verwennen! Snoeien doet groeien. Het is nog één van de karweitjes die moeten gebeuren vooraleer we volop kunnen beginnen met genieten van de tuin. Grasmaaiers en heggenscharen... hou het een beetje stil in de tuin uit sympathie voor de studenten.

1. Lavendel
De kuiflavendel of Lavandula stoechas heeft een heel aparte en mooie bloeiwijze. Deze soort is niet helemaal winterhard en wordt daarom best in ons klimaat als terrasplant behandeld.

2. Schuimcicade
Op sommige kruidachtige planten (vb lavendel) kunt u tussen de takken een schuimmassa opmerken.

3. Echeveria's op het terras
Planten die goed tegen droogte bestand zijn winnen sterk aan populariteit! Echeveria's bijvoorbeeld. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden nemen weinig plaats in, en door er een aantal bij elkaar te plaatsen op de terrastafel, geniet u een hele zomer van de mooie bladrozetten. Ze houden van warmte, zon en droogte en overleven zelfs een vakantieperiode zonder aandacht. Combineer ze eventueel met Sempervivum- soorten.

Lees meer handige tips op Groen.net