Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Cyclaam vol flowerpower

De jaren zestig stonden bol van de Flowerpower: peace, love & harmony. De populairste kamerplant van die tijd was de Cyclaam. Anno 2011 blijft de Cyclaam verrassen. Met haar nieuwe, krachtige kleuren en vormen geeft de kamerplant ook nu terras en balkon een fleurige oppepper. Flowerpower is deze nazomer weer helemaal terug!

Sierlijke meerwaarde
De Cyclaam was in de jaren zestig de populairste kamerplant in Nederland. Op elke vensterbank stond wel een rode, roze, witte of paarse Cyclaam. In de Flowerpowertijd werd de plant puur in huis gehaald vanwege haar fleurige uitstraling. Tegenwoordig zijn er echter diverse onderzoeken die aantonen dat kamerplanten een meerwaarde hebben. Met een beetje liefdevolle verzorging zorgen ze voor rust en harmonie.

Verrassend buiten
Zet de Cyclaam ook eens buiten op terras of balkon. Je verwacht het misschien niet, maar de plant doet het namelijk ook uitstekend als fleurige oppepper voor de buitenkamer… tot aan de eerste winterkou! Met de flowerpower van de Cyclaam geniet je van een explosie aan kleur die extra krachtig is door een schaal of balkonbak te vullen met planten in één kleur. Cyclamen zijn verkrijgbaar met grote en kleine bloemen. Zet de plant op een plekje in de halfschaduw en geef regelmatig water zodat de potgrond niet helemaal uitdroogt. Een trucje voor extra lange bloei: verwijder de uitgebloeide bloemen met steel en al. Cyclamen blijven dan echte doorbloeiers!