Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Tips voor het opbergen van je tuinmeubels!

We hebben de nazomer gehad en deze maakt plaats voor de koelere dagen! Gelukkig komen je tuinmeubelen nog steeds van pas deze periode, want met een terrasverwarmer kun je nog heerlijk vertoeven buiten. Ben je meer iemand die alleen in de zomer en lente in de tuin te vinden is? Lees dan wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen er volgend jaar nog pico bello uitzien!

Zijn je tuinmeubelen goed schoon?

Wanneer je je tuinmeubels niet meer gaat gebruiken is het zeer aan te raden deze goed te reinigen. Zo voorkom je dat vlekken zich zodanig nestelen dat je deze er nooit meer uit krijgt. Het schoonmaken van tuinmeubelen gaat heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een tuinslang of emmer water, en (waar nodig) zeep dat niet schuimt. Het is voornamelijk belangrijk alle tuinkussens van bijvoorbeeld je loungeset goed onder handen te nemen. Heb je je kussens goed schoongemaakt? Laat ze dan drogen, om schimmelvorming en nare geuren te voorkomen.

Dek je tuinmeubelen af voor extra bescherming

Wil je ervoor zorgen dat jouw tuinmeubelen kwalitatief goed blijven en een langere levensduur hebben? Dan kun je deze afdekken. Zo voorkom je dat deze beschadigd of vervuild worden door vies en nat weer. Gebruik daarvoor een afdekzeil of beschermhoezen die horen bij de tuinmeubelen. Zo heb je ieder jaar weer plezier van je mooie tuinmeubelen en zijn deze minder snel aan vervanging toe. 

Berg je tuinmeubelen zorgvuldig op!

Last but not least: stal je spullen op een plek waar deze goed beschermd zijn tegen alle weersinvloeden. We raden aan je tuinmeubelen het liefst binnen op te bergen, in een ruimte die niet zo vochtig is. Het meest voor de hand liggend is dat je de spullen opbergt in de schuur of onder je overkapping. Hier is het wel vochtig, dus doe je er goed aan je meubels extra te beschermen tegen insecten en schimmels. Bovenstaande tips bieden hiervoor uitkomst. Ook als je geen opbergruimte hebt, heb je baat bij bovenstaande punten!