Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Bloemenfeestdag: Examentijd

18 June 2012
Bloemenfeestdag: Examentijd

In de examenperiode proberen ouders hun studerende kinderen extra ondersteuning te geven. Eén factor wordt makkelijk over het hoofd gezien: de positieve invloed van bloemen en planten.

In een ruimte mét planten hebben mensen minder stress en presteren ze meer en beter. Dit kan je feilloos doortrekken naar de studeeromgeving. Planten en bloemen fleuren een ruimte op en verbeteren de omgevingslucht. Ze zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Ze brengen zuurstof en waterdamp aan en ze zorgen voor een zekere verkoeling (verdampingskoeling).
Dat planten ook CO2 produceren doet geen afbreuk aan het wellnesseffect van groen. De geproduceerde hoeveelheid CO2 is nl. minimaal. Kamerplanten houden in een studeerkamer waarin je ook slaapt, is geen enkel probleem.

Dus wie bezorgd is om het studieresultaat van zoon- of dochterlief : niet alleen gezonde maaltijden maar ook bloemen en planten zijn effectief. Bovendien symboliseren ze dat mama en papa aan hem/haar denken.

Lees meer