Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

TuinXpo 2013: beleef ‘the Green Experience’ in Kortrijk Xpo

25 February 2013
TuinXpo 2013: beleef ‘the Green Experience’ in Kortrijk Xpo

Grillige en natuurlijke vormen of strak en nagelnieuw design, van vierkante metertuin naar lekker terras tot grote moestuin. Dit is slechts een greep uit de tuintrends van 2013 die u kunt ontdekken op  TuinXpo van 1 t.e.m. 4 maart in Kortrijk Xpo.

Tuininrichting is een solide en blijvende trend geworden. De buitenruimte wordt steeds vaker gebruikt als een plaats om te ontspannen, te spelen, vrienden te ontvangen, te feesten, groenten te  verbouwen, … . Wie de trends op de voet wil volgen, kan niet anders dan een bezoekje brengen aan  TuinXpo, de eerste indoor tuinbeurs van het jaar.

TuinXpo speelt gretig in op de steeds evoluerende tuintrends. Naast een compleet aanbod van alle  mogelijke materialen, producten, advies en ideeën voor de tuin, ontdekt u er ook inspirerende  groenzones en demotuinen. Tuinliefhebbers kunnen hier inspiratie op doen, ze beleven er hun  passie, vieren de lente en bereiden zich voor op een ‘long hot summer’.

De eetbare tuin
Urban farming wordt stilaan een wereldwijde trend. Elke plaats is goed voor het telen van groenten,  fruit, kruiden of sierplanten: balkons, dakterrassen, tuinen, vensterbanken, … u kunt het zo gek niet  bedenken! Moestuinexpert Angelo Dorny, bekend van ‘Vergeten Groenten’ en uit ‘De Keuken van  Sophie’ op VTM, zet deze trend extra in de verf tijdens het eerste weekend van maart op TuinXpo.  Naast talrijke tips & tricks ontdekt u er ook het volledige gamma moestuinplanten, kruiden, serres,  kweekbakken en –potten. Haal uw tuinhandschoenen en handschepje maar boven, want voortaan  creëert moestuinieren niet alleen smakelijk plezier, het schept verwondering en wordt pure  ontspanning!

Tuintype
Wat zijn de nieuwste tuintrends en welke tuin sluit het beste aan bij uw persoonlijkheid? Tuin- en  landschapsarchitect Pepijn Verheyen en master in de klinische psychologie Sara Adriaensen  ontwikkelden de Garden Identity Test, een test die op unieke wijze de inzichten uit de  tuinarchitectuur en de psychologie combineert. Benieuwd naar uw ‘tuinpersoonlijkheid’? Bezoek  het Tuinlabo op TuinXpo 2013 en laat u inwijden in de wondere wereld van de tuin.

Praktisch

Wanneer: van vrijdag 1 maart tem maandag 4 maart 2013
Waar: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (B)
Openingsuren: Vrijdag van 13u tot 20u
  Za/Zon/Ma van 10u tot 18u
Toegangsticket: 9,00 € pp
  6,00 € pp met kortingbon (op www.tuinxpo.be)
  Kinderen <14j gratis