Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Plant nu uw lentebollen!

11 September 2014
Plant nu uw lentebollen!
Plant nu uw lentebollen!
Nu de dagen steeds grauwer en korter worden, lijkt het leven in de tuin stil te liggen. Zit er dan niets anders op dan wachten tot het weer voorjaar wordt? Dat is zeker niet het geval! Nu is hét moment om ervoor te zorgen dat u deze lente zult kunnen genieten van een prachtige voorjaarstuin. Werk nu alvast aan uw lentegevoel en plant die lentebollen.
 
 
Hoe, wanneer en waar moeten bloembollen worden geplant?
Bloembollen vragen maar weinig onderhoud. Met een geringe inspanning heeft u straks een mooie, vrolijk gekleurde voorjaarstuin. Bloembollen moeten altijd in het najaar worden geplant omdat ze een koude periode nodig hebben om tot bloei te komen. De bollen worden bij voorkeur voor de eerste nachtvorst geplant, de herfst is daar het ideale moment voor. De meeste lentebollen groeien het best in de gedeeltelijke of volle zon. Ze hebben wel een omgeving met goede afwatering nodig, bollen gaan rotten als ze te lang met hun voeten in het water staan.
 
Om de bollen te planten graaft u een klein gat in de grond en plaatst hier de bollen voorzichtig in, let er hierbij op dat de puntige kant van de bloembol naar boven wijst. De diepte waarop een bol moet worden geplant is afhandelijk van zijn grootte, als vuistregel kunt u aanhouden dat de diepte drie keer de dikte van de bol moet zijn; is de bol 5 cm dik dan moet deze dus op 15 centimeter diepte worden geplant. Gooi er vervolgens wat verse en voedzame aarde overheen en giet er als de grond droog is nog een beetje water overheen. Daarna is het afwachten tot de bollen beginnen te bloeien, het moment dat de meeste mensen ook weer helemaal opbloeien, het is voorjaar!
 
Dit zijn de lentebollen die u allemaal kunt gaan planten
U kunt natuurlijk kiezen voor de meer bekende bloembollen, zoals: Narcissen, Krokussen, Tulpen en Hyacinten maar denk ook eens na over de minder bekende bloembollen, zoals de Camassia, Scilla, Muscari, Allium, Puschkinia, Fritillaria en Eremurus. Deze zijn bij veel tuincentra gewoon verkrijgbaar en zijn net zo makkelijk te verzorgen en even prachtig als de bekende bloemen. Zie hieronder op volgorde de: Camassia, Scilla en de Muscari.
 
Paarse lentebloeiers: Camassia, Scilla en de Muscari
 
Alle bloemen hebben zo hun eigen kleuren, groeihoogte en bloeiperiode, speel hiermee om zo uw eigen unieke tuin te creëren. Op de verpakkingen van de bloembollen staat alle informatie zodat u gemakkelijk de bloembollen kunt kiezen die het best bij uw tuin passen.
 
Volg TuincentrumOverzicht.nl voor meer leuke artikelen en tips!
Wilt u meer tuintips, tuinnieuws en andere leuke tuinartikelen van ons ontvangen volg ons dan op Facebook of Twitter en meld u aan voor onze nieuwsbrief!