Zwanenburg Kies andere plaats
Nieuwsbrief

Iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie, tuintips & exclusieve kortigen in tuincentra en voor webshops? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

DIY snowglobe

26 November 2016
DIY snowglobe

Hoe enig is het om uw eigen snowglobe te maken? Het is super schattig en heel leuk om zelf te maken. Als u creatief bent ingesteld en zin hebt om te knutselen, is dit de ideale DIY. U kunt ze als decoratie in uw kamer zetten maar het is ook leuk om weg te geven met kerst! Na deze DIY wilt u zeker weten een eigen snowglobe maken! Lees hier wat u nodig heeft en hoe u dit kunt maken.

Wat heeft u nodig voor een snowglobe?

  • Een lege glazen pot met deksel
  • Sterke (watervaste) lijm
  • Glycerine (te koop bij de drogist)
  • Kerstfiguurtjes die u zelf kunt uitkiezen
  • Grote witte en zilveren glitters!

DIY snowglobe benodigdheden

Stap 1

Smeer de lijm royaal in de deksel. Laat dit minimaal 10 minuten tot een uur drogen. Dit doet u ook met de kerstfiguurtjes. Plak ze in de deksel. Vul daarna de pot met gedestilleerd water. Zoals dit:

DIY snowglobe water

Stap 2

Hier voegt u 4 theelepels glycerine aan toe. Hierbij doet u ook de glitters. Glycerine zorgt ervoor dat de glitters minder snel naar beneden dwarrelen, dus dat ze wat langer blijven hangen.

DIY snowglobe glycerine DIY snowglobe glitters

Stap 3

Draai en lijm voor de zekerheid de deksel erop en klaar is Klara! Schudden maar! Dit zorgt voor het leuke snowglobe effect. Als u een niet zo’n mooie dop heeft, kunt u deze nog leuk op fleuren met een lint of verven!

DIY snowglobe af

Draai de pot om en u heeft deze mooie snowglobe voor uzelf:

DIY snowglobe