Vind jouw tuincentrum

3x leuke paas DIY's

De temperaturen schieten omhoog en de bloemetjes komen weer tevoorschijn. Geniet u ook altijd zo van de lente? En wat het allemaal nog net iets leuker maakt, is dat het alweer bijna Pasen is. Versier uw huis met een stel vrolijke paasdecoraties die u eenvoudig zelf maakt! Eieren schilderen is natuurlijk harstikke leuk, maar wel een beetje ouderwets. Eieren zijn op veel meer manieren creatief te gebruiken!

Gevulde eiervaasjes

Deze DIY lijkt misschien moeilijk, omdat de eierschalen eerst moeten worden uitgezogen, maar dit heeft u zo voor mekaar! U gebruikt hiervoor een injectiespuit. Maak een gaatje van 2 tot 3 millimeter aan de onderkant van het ei en zuig lucht in de injectiespuit. Spuit de lucht langzaam in het ei en alles zal door het gaatje naar buiten komen. Soms zijn deze eieren met gaatjes te verkrijgen bij tuincentra. Lijm de eieren vast op een plat bord en vul ze met water. Nu hoeft u er alleen nog wat vrolijke lentebloemetjes in te zetten! U kunt de gevulde eiervaasjes ook ophangen. Maak dan nog twee extra gaatjes. Breek de eieren iets verder open als u het vaasje ook met levend groen of paasversiering wilt vullen.

©www.ensuus.nl

Paasststukje met eierkaarsjes

Ook voor dit idee moet u de eieren leegzuigen. De gaten mogen nu iets groter worden, dus u zou het er ook gewoon uit kunnen laten lopen. Plaats vervolgens een waxinelichtje in de eieren. Verder kunt u zelf helemaal losgaan bij het maken van uw paasstukje. Gebruik uw creativiteit! De eierdoos kan als basis worden gebruikt, maar u kunt ook kiezen voor een schaal. Wissel de eierkaarsjes af met eiervaasjes met vrolijke bloemetjes er in en versier het geheel met mos en takjes. Misschien nog een paar kleine kuikentjes er bij zetten?

DIY Pasen

Paaskandelaars

Deze is wel heel makkelijk: schilder drie eieren in een vrolijke kleur, leg ze in een nestje van takjes, zet er een wijnglas overheen en plaats een waxinelichtje op de voet van het wijnglas. Heel leuk voor op de paastafel!

Pasen Do It Yourself