Vind jouw tuincentrum

Alles over de bemesting van uw gazon

Alles over de bemesting van uw gazon

Als u een mooi, gezond gazon wilt behouden, is goede bemesting erg belangrijk. Hierdoor blijft uw gras namelijk groener en voller. Daarnaast kan het gras zo beter tegen lastige weersomstandigheden en is de kans op veel mos en onkruid kleiner. U kunt uw gazon het beste drie keer per jaar bemesten: in de lente, in de zomer en in het najaar. Wij geven u alle informatie die u nodig heeft voor een goede bemesting van uw gazon!

Soorten mest

Voor de bemesting van uw gazon kunt u kiezen uit organische mest en kunstmest. Kunstmest werkt sneller, maar organische mest zorgt voor een betere groei en structuur van de bodem. Organische mest is wel een stukje duurder, maar zeker aan te raden! Naast bemesting van uw gazon is het strooien van kalk ook belangrijk. Kalk versterkt namelijk de celwanden van de cellen in gras. Controleer altijd of de mest die u gebruikt al kalk bevat en strooi anders een maand na de bemesting wat kalk over uw gazon heen.

[page-break]

Periodes voor bemesting

In welke periodes moet u het gazon nou precies bemesten en waarom:

  • Maart/april: dit is een mooie periode om te beginnen met de bemesting van uw gazon. De bodemtemperatuur loopt op en de grond is wat vochtig. Door in deze periode te bemesten, zorgt u voor een snelle aangroei van uw gazon. Het gras groeit zo ook snel mooi groen. Gebruik ongeveer 200 gram mest per vierkante meter.
  • De tweede bemestingsperiode ligt rond de maand juni. Het is nodig om uw gazon in de zomer te bemesten, omdat het gras zo ondanks de droge periode mooi blijft. Gebruik ongeveer 100 gram mest per vierkante meter.
  • In oktober wordt het gazon bemest voor de gehele winterperiode. Bemesting in deze maand zorgt er voor dat de wortels van het gras sterk genoeg zijn om de winter door te komen. Gebruik ongeveer 200 gram mest per vierkante meter.

Check voor de juiste hoeveelheid mest altijd even de verpakking!