Vind jouw tuincentrum

Bestrijdingsmiddelen voor de tuin

Met de juiste bestrijdingsmiddelen krijgen ongedierte in uw tuin geen enkele kans. Niets is namelijk zo vervelend als dat uw tuin verpest wordt door ongedierte zoals slakken of luizen. Daar zit niemand op te wachten! 

Soorten bestrijdingsmiddelen

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten bestrijdingsmiddelen te vinden tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld an een slakkenborstel, mollenklen of luizenspray. Ook bestaan er natuurlijk de biologische bestrijdingsmiddelen, welke past het beste bij uw tuin? U kunt kiezen uit de volgende soorten bestrijdingsmiddelen:

  • Fungiciden; Schimmels
  • Herbiciden; Onkruid
  • Insecticiden; Insecten
  • Nematiciden; Bodemaaltjes
  • Rodenticiden; Muizen en ratten

Manieren van bestrijdingsmiddelen

U kunt uw gewassen op verschillende manieren beschermen tegen ongedierte. U kunt kiezen uit:

  • Chemische bestrijdingsmiddelen
  • Biologische bestrijdingsmiddelen
  • Geïntegreerde gewasbescherming

Chemische bestrijdingsmiddelen bestaan uit werkzame stoffen aangedikt met hulpstoffen. De hulpstoffen zorgen ervoor dat de werkzame stoffen gemakkelijk kunnen worden gebruikt in de tuin. Al jaren heerst er de vraag of deze chemische bestrijdingsmiddelen het milieu beschadigen, hier is bij de meeste chemische bestrijdingsstoffen nog geen antwoord op gevonden. Als u gebruik maakt van biologische bestrijdingsmiddelen, dan zet u als het ware de natuurlijke vijand van het dier of onkruid in. Als u gebruik maakt van geïntegreerde gewasbescherming dan probeert u als het ware het ongedierte te voorkomen in plaats van te bestrijden. Als dit echt niet werkt, wordt een chemisch bestrijdingsmiddel ingezet. 

Insecten bestrijden

Heeft u in de zomer veel last van insecten in de tuin? Dan kunt u deze gemakkelijk op een biologische manier bestrijden. Zo kunt u bijvoorbeeld voor muggen een citronella kaars in de tuin neerzetten. Het biologisch bestrijden van insecten is erg in opkomst, omdat de meeste mensen zich beseffen dat we zuinig moeten zijn op de aarde en de insecten zoveel mogelijk moeten sparen. Er komen steeds meer biologische bestrijdingsmiddelen op de markt. 

Onkruid tegengaan

U kunt onkruid op allerlei manieren proberen te bestrijden. U kunt dit simpelweg met de hand doen door onkruid uit de grond te trekken, of u kunt het met een brander doen. Deze branders beschadigen u eventuele tegels niet, maar maken het uittrekken van het onkruid wel veel makkelijker. Ook voor onkruid kunt u natuurlijk een bestrijdingsmiddel gebruiken. Met bestrijdingsmiddelen voor onkruid kunt u ook hartnekkig onkruid verwijderen.

Bestrijdingsmiddelen bestellen of kopen

Wilt u bestrijdingsmiddelen kopen of bestellen? Ga dan naar een tuincentrum bij u in de buurt of vergelijk verschillende bestrijdingsstoffen op onze website. Ook kunt u natuurlijk bestrijdingsstoffen bestellen als u geen zin heeft om op pad te gaan en de bestrijdingsmiddelen alsnog snel in huis wilt hebben.