Vind jouw tuincentrum

Bloesembomen in maart

Het voorjaar inluiden met prachtige bloesembomen. Dit wilt u toch ook? Daarom zijn bloesembomen in maart tuinplanten van de maand geworden. Na de schitterende bloesems volgt een volle bladkroon en in de zomer tot in het najaar vruchten. Er zijn deze maand verschillende bloesembomen voor u geselecteerd, zoals de perzikboom en appelboom.

Bloesembomen: de selectie

Bloesembomen lijken sterk op elkaar. Ze hebben een niet te hoge stam, bloesems, een volle kron en spits donkergroen blad.

  • Appelboom
  • Pruimenboom
  • Perzikboom

Er zijn tientallen soorten om uit te kiezen. Zet de bomen in de volle grond of kies voor een leivorm, halfstam, hoogstam of patioboom.

Waar komen bloesembomen vandaan?

 Bloesembomen groeien in gematigde streken op het noordelijk halfrond. De appelboom en pruimenboom komen uit Centraal-Azië en de perzikboom uit noordwest-China. Tegenwoordig koopt u de bomen ook bij een tuincentrum bij u in de buurt!

Verzorgingstips

Plant bloesembomen diep. Ze moeten stevig staan, omdat ze zo dun zijn. De bomen staan graag in de zon, maar willen af en toe wat halfschaduw. Geef de bomen direct na het planten flink water en daarna twee keer per week. Het is aan te raden om tijdens de bloei en groei één keer per maand organisch te bemesten. Snoei de appel- en perzikboom deze maand, na de winter en vlak voor de bloei. Snoei de pruimenboom in de late zomer. In maart is er soms nog nachtvorst. Dek de bomen dan af met een vliesdoek of benevel ze, zodat ze tijdelijk bevriezen. Het fruit kan dan waarschijnlijk toch worden geoogst.