Vind jouw tuincentrum

Chinese Roos: Aziatisch Prachtblaadje

Laat u heerlijk dagdromen

Misschien gaat er niet meteen een belletje rinkelen bij de Chinese Roos. Zij staat ook wel bekend onder de naam alias Hibiscus.  Door haar fel kleurige bloemen wilt u al snel naar een tropisch oord met witte stranden en lichtblauwe zeeën. De Chinese Roos geeft u veel kleurige bloemen als u haar goed verzorgt.

Pronkende schoonheid

{{Ads.getFor("News Message BE")|raw}}

De Chinese Roos pronkt graag met haar mooie bloesem. Ze heeft glanzende bladeren en steelt hiermee de show. De gele, roze, oranje, rode en paarse bloemen vormen een beeldig plaatje. Als u gelukt heeft, heeft u een Chinese Roos met twee kleuren. En bent u al helemaal in dromenland en ziet u zichzelf wel op dat witte strand liggen? Dat is een goed teken, want deze kamerplant zorgt ervoor dat u lekker ontspannen blijft. De Chinese Roos is er ook voor de tuin, op stammen of in struikvorm.

Aziatische roots

Oorspronkelijk komt de Chinese Roos uit Zuidwest-Azië en niet uit uw dagdroom. Doordat ze daar in het wild als een struik groeit, heeft ze veel ruimte om te groeien. De Chinese Roos kan dan ook wel 4 meter hoog worden. Weet u trouwens dat de Chinese Roos wordt geassocieerd met uitzonderlijke schoonheid? Op Borneo is het daarom een eeuwenlange traditie dat bruiden een Hibiscusbloem in het haar dragen.

Verzorging Chinese Roos

  • De Chinese Roos staat graag op een zonnige plek en geregeld beetjes water schenken.
  • Haal de uitgebloeide bloemen regelmatig weg voor nieuwe bloemen.
  • Is het buiten lekker warm? Zet haar dan eens in de tuin.
  • In de winter doet ze graag een winterslaap. Dan staat ze graag op een lichte, koele plaats, ook wil ze minder water.
  • Snoei de Chinese Roos eventueel in de lente iets terug.