Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

De fijnste buitenverlichting voor in de tuin

De tuin is de plek waar we tot rust komen en genieten van de natuur en het weer met vrienden en familie. Het is daarom heel belangrijk om goede verlichting te hebben in de tuin, zodat je met elke gelegenheid kunt relaxen. In dit artikel lees je welke buitenverlichting geschikt is voor jouw tuin.

#1. Veiligheid

Kijk allereerst naar de veiligheid in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een mooi pad lopen, maar is het in de avond donker? Zorg dan voor tuinpadverlichting. Deze verlichting kun je langs de randen van de paden plaatsen, zodat je er veilig kunt lopen. Daarnaast staat het ook mooi om het pad te verlichten in de avond. Kies bijvoorbeeld voor laagspannings LED-padverlichting die energiezuinig is en ook een warme en gezellige sfeer creëert in de tuin.

 

#2. Voortuin

Niet alleen in de achtertuin is het fijn om verlichting te hebben, maar ook in de voortuin is het van belang om een goede buitenlamp te hebben. Denk hierbij aan een buitenlamp met sensor. Dit is ideaal, omdat de lamp alleen aangaat wanneer er beweging is en daarom komt het de brandduur erg ten goede. Daarnaast is het ook handig voor in de winter tijdens donkere dagen en schikt het ook nog eens inbrekers af wanneer er verlichting is. Een buitenlamp met sensor kun je ook bijvoorbeeld in de tuin plaatsen bij een tuinhuisje!

 

#3. Sfeerverlichting

Sfeer kun je gemakkelijk creëren met de juiste verlichting. Wanneer je in de zomeravonden lekker buiten wil zitten in de tuin is het leuk om een lichtslinger voor buiten te plaatsen aan een schutting of tussen bomen in. Hierdoor maak je de tuin sfeervol en gezellig. Daarnaast kun je de verlichting gemakkelijk meenemen op vakantie met kamperen of als je ergens een tof feestje hebt. Ideaal, toch?

 

#4. Spotlight

Heb jij bijvoorbeeld een mooi kunstwerk in de tuin of een vijver of een fontein? Dan staat het mooi om deze te verlichten. Overweeg om onderwaterverlichting aan te schaffen, zodat je een prachtig effect krijgt in het water. Vooral in de avond wanneer je op het terras zit is het erg leuk om een mooie, verlichte vijver te zien. Kies voor waterdichte LED-verlichting die duurzaam en veilig is. Er is genoeg keuze, dus kijk goed naar wat er bij jouw tuin past. Zorg er ook voor dat je deze verlichting pas in de avond aanzet, zodat het niet de hele dag voor niets aanstaat. Op die manier bespaar je energie en is het goed voor het milieu en je portemonnee.

 

Er zijn dus diverse soorten verlichting voor in jouw tuin. Welke past het beste bij jou?

Bol AlgemeenBol Algemeen