Vind jouw tuincentrum

De prachtige bladeren van de Wilde Wingerd in het najaar

Heeft u weleens gehoord van de Wilde Wingerd? Dit is een snel groeiende klimplant die zich met zijn wortels aan muren, schuttingen of schuurtjes hecht. In de zomer geeft dit al een magisch effect, maar in het najaar is de plant eigenlijk nóg mooier!

De Wilde Wingerd in het najaar

Voordat de Wilde Wingerd in de winter zijn bladeren verliest, kleuren ze in het najaar prachtig rood. De plant kan wel tien meter hoog worden en u kunt er als u wilt uw hele huis mee bedekken! Een Wilde Wingerd zorgt meteen voor die heerlijke herfstsfeer en is dus echt een aanrader voor in het najaar.

[page-break]

Een Wilde Wingerd in de tuin

Bent u ook betoverd door de prachtige rode kleur van de bladeren van de Wilde Wingerd in het najaar? Haal er dan eentje bij een tuincentrum bij u in de buurt. De Wilde Wingerd staat graag half in de schaduw, in een goed waterdoorlatende en voedingsrijke grond. Snoei de klimplant flink terug in de winter, zodat er in het voorjaar weer vrolijke gele bloemetjes gaan groeien. Heeft uw Wilde Wingerd wat moeite om zich vast te hechten? Sproei dan een beetje water op de hechtingsplaatsen om de plant te helpen.

Geniet dit najaar van deze prachtige tuinplant!