Vind jouw tuincentrum

Drie keer een hartjesplant met Valentijnsdag

Verklaar de liefde dit jaar met planten. Hoe leuk is het als uw geliefde op Valentijnsdag zijn/haar ogen opent en een prachtige hartjesplant zien staan?

#1 Hartjesboom

Door een hartjesboom in de tuin van uw geliefde te planten verklaart u de liefde groots. Sommige tuincentra verkopen de hartjesboom al in deze vorm, maar u kunt er ook voor kiezen om een buxus in de vorm van een hartje te snoeien. Deze moeite wordt vast en zeker gewaardeerd!

[page-break]

#2 Valentine Hoya (Sweetheart plant)

Dit schattige plantje kunt u rond Valentijnsdag in vele tuincentra kopen. Er wordt meestal één hartvormig blad in een potje gekweekt. Een schattige manier om de liefde te verklaren! Dit blad behoort de vaste kamerplant Hoya kerrii toe. Doe deze plant cadeau als u liever een hoop hartjes bij elkaar ziet. Hoya kerrii kan wel vier meter hoog worden. Zet hem op een zonnige plek, maar niet in de volle zon. Geef weinig water tijdens de groeiperiode en houd de temperatuur boven de 15 graden. De plan vindt het ook fijn om af en toe besproeid te worden. Voeg twee keer per jaar een beetje plantenvoeding toe (niet in de winter). Het duurt heel lang totdat Hoya kerrii gaat bloeien; soms wel drie jaar, maar het is zeker de moeite waard! De plant bloeit prachtig. Rond augustus verschijnen er trossen met bloemen; soms wel 25 bloemen per tros. Het lijken net grote witte sterren.

Hoya kerrii is giftig; pas dus op met kinderen en huisdieren!

[page-break]

#3 Gebroken hartje (Dicentra spectabilis)

De naam van deze plant klinkt niet erg romantisch, maar de bloemetjes lijken met wat fantasie op roze/witte hartjes. De bloemen zijn erg uniek; in gesloten toestand zijn de stamper en meeldraden omgeven door twee schutbladen en de bloemetjes hangen in trosjes. Het blad is grijsgroen en van onder witachtig. Het bevat veel vocht en beschadigt daarom makkelijk bij aanraking. Het gebroken hartje komt in het voorjaar op en bloeit ongeveer tot mei. Ook tijdens Valentijnsdag kunt u er dus van genieten! De plant trekt zich na de bloei terug in de grond. Zet gebroken hartje in vochthoudende grond en op een halfbeschaduwde plaats. Zet de plant beschut neer, omdat de stengels gemakkelijk afbreken. Zorg dat de grond tijdens de bloeiperiode voldoende vocht bevat.

Fijne Valentijnsdag!