Vind jouw tuincentrum

Drie leuke planten die bloeien in mei

Nu het weer warmer wordt, vindt u het vast heerlijk om te genieten van uw tuin. Vooral wanneer uw planten prachtig in bloei staan. Welke planten moet u in de tuin hebben staan voor een kleurrijke tuin in mei?

Bieslook

De Latijnse naam voor Bieslook is Allium schoenoprasum. U dacht misschien dat bislook alleen in de tuin staat voor de geur en het gebruik in de keuken, maar de plant staat in mei volop in bloei en vrolijkt u helemaal op met zijn prachtige paarse bloemen. De plant misstaat dus zeker niet in de siertuin. Bieslook groeit zowel in de schaduw als op een zonnige plaats goed. Het is vooral belangrijk dat de grond vochtig en goed bemest blijft. Wist u dat bieslook ook een geneeskrachtige werking heeft? Het werkt namelijk bloeddrukverlagend, vochtafdrijvend, vetafbrekend, spijsverteringbevorderend en zorgt voor energie. Last van een vervelend hoestje? Ook dan wil bieslook nog weleens helpen.

Tip: plant bieslook tussen de rozenstruiken, dan heeft u geen last meer van bladluizen!

Damastbloem

Damastbloem is een langbloeiende vaste plant met lilakleurige of roze bloemen die oorspronkelijk uit Zuidoost Europa, Centraal-Azië, de Kaukasus, Noord Turkije en Siberië komt. De plant kan dus overal groeien, ook in uw tuin! Damastbloem groeit in het wild in bergbossen langs beken en onder kreupelhout. Damastbloem ziet er met zijn bijzondere kleur bloemen niet alleen prachtig uit, maar ruikt ook nog eens heerlijk. De plant kan ongeveer 90 centimeter hoog worden en staat graag op een vochtige plaats, halfbeschaduwd.

Kleurrijke damastbloem

[page-break]

Korenbloem

De Korenbloem heeft onze hulp nodig! De plant heeft in Vlaanderen namelijk de status “achteruitgaand”. En dit terwijl het zon prachtige plant is! De diepblauwe bloemen hebben een bijzondere vorm met trompetvormige straalbloemen met driehoekige slippen. De voet van de buisbloempjes is paars. De bloemen groeien in overvloed, soms wel 20 per plant. Deze bloemen produceren heel veel nectar. De plant dankt zijn naam aan de traditionele groeiplaats: op akkers tussen het graan. Korenbloem groeit vrijwel in elke grondsoort goed. Zet de plant op een zonnige plaats. Korenbloem is winterhard, dus u kunt extra lang van deze prachtige plant genieten!

Korenbloem