Vind jouw tuincentrum

Exotische kamerplant #1 Aechmea Blue Rain

Exotische kamerplant 1: Aechmea Blue Rain

Het is heel begrijpelijk dat u af en toe het standaard aanzicht van uw woonkamer even zat bent. Met een kleine verandering kunt u echter al heel wat bereiken. Geef uw woonkamer deze zomer een bijzondere look en haal een exotische plant in huis! We lichten er deze maand een paar voor u uit. Deze keer: de Aechmea Blue Rain.

Een bijzonder aanzicht

Met zijn aparte uiterlijk geeft deze plant meteen een bijzondere touche aan uw woonkamer. De Aechmea Blue Rain heeft een roze stengel en een blauwe schubvormige bloem met witte en roze accenten. Aechmea is het exotische zusje binnen de familie Bromelia-achtigen. De ruim 150 soorten Aechmea zijn afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Met een goede verzorging staat de plant zo’n drie á vier maanden prachtig in bloei.

[page-break]

Verzorging van Aechmea Blue Rain

Aechme Blue Rain is een erg makkelijke plant. Zet de plant op een lichte en warme plek, maar niet in de volle zon. Bij temperaturen van onder de 15°C kan de plant gaan rotten of beschadigd raken. Maak één keer per week met een plantenspuit de grond vochtig en zorg er vooral voor dat het waterreservoir van de plant gevuld blijft. Dit waterreservoir bevindt zich in het kokertje van bladeren in het midden van de plant. Na de bloei sterft de Aechmea Blue Rain af, maar ontstane rozetten kunnen opnieuw gepland worden. Als de rozetten de helft van de grootte van de moederplant hebben bereikt, kunnen ze in een nieuwe pot worden gezet. Vul twee weken voor het overpotten de waterreservoirs van de rozetten.

Kijk voor meer inspiratie eens tussen de vele kamerplanten op tuincentrumoverzicht.be!