Vind jouw tuincentrum

Gardenia

Elegante lady met eindeloze bloei

Deze Gardenia is niet alleen een plaatje om naar te kijken, maar u wordt er ook nog eens vrolijk van. Een echte elegante dame.

Stijlvolle partijen

De Gardenia heeft schitterende diepgroene bladeren met mooie aderen en wondermooie witte bloemen. De wilde roosvorm ruikt naar aroma wat prikkelend is voor uw reukzintuig. U wordt er vrolijk van. Verzorgt u de Gardenia goed, krijgt u er wel honderden bloemen voor terug. De plant heeft een statige uitstraling en laat u in een wereld van stijlvolle partijen en vintage chic belanden.

Geheime liefde

De Gardenia is op Polynesische eilanden een wijze om te laten zien of u in een relatie zit of niet. Draagt u de bloem achter uw rechteroor, bent u beschikbaar en als de bloem achter het linkeroor gedragen wordt, bent u momenteel in een relatie. In het westen werden vroeger de bloemen vaak gebruikt als 'knoopsgatbloem'. De symboliek van de Gardenia is romantiek en geheime liefde(s). Gardenia is een echte tijdloze schoonheid die wereldwijd populair is en de nationale bloem van Pakistan.

Eeuwen oud statussymbool

Gardenia is herkomstig uit Vietnam, zuid-China Taiwan, Japan en India. Hier groeide de bloem in het wild. Het waren groenblijvende struiken en bomen die wel tot 15 meter hoog konden worden. In de 10e eeuw werd deze prachtige bloem geschilderd door een Chinese schilder. Maar is vernoemd naar de Amerikaanse arts en botanist Alexander Garden die de plant in de 18e eeuw vond. Sindsdien staat de Gardenia symbool als status.

Verzorging Gardenia

  • De Gardenia staat het liefst op een lichte plaats, maar ook niet in de volle zon.
  • De plant heeft veel water nodig dus houd de kluit vochtig.
  • Groene bladeren worden graag besprenkeld met een beetje water.
  • Zijn de bloemen uitgebloeid? Haal ze weg, want de Gardenia bloeit gewoon door!