Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Groen en industrieel; De combinatie voor 2021

Nieuwsgierig naar de tuintrends voor 2021? Dit jaar staat helemaal in het teken van je tuin opnieuw inrichten. Zeker omdat we meer thuiswerken, willen we genieten van onze omgeving. Ook wanneer je toe bent aan iets anders zijn deze trends handig om mee te nemen in je nieuwe inrichtingskeuzes. Er zijn dit jaar nieuwe trends gaande waarbij de nadruk ligt op het aankleden van je tuin met veel groene en industriële tinten. Wij geven je dé gouden tips, waardoor jij jouw tuin kan inrichten met de allernieuwste trends!

Kleed aan met groen

Breng je tuin terug naar de basis, de natuur. Duurzaamheid is niet meer weg te denken in onze samenleving en mensen zijn veel milieubewuster geworden. De tuin moet een plek zijn waar je tot rust komt, een boek kan lezen en waar je kan genieten van de omgeving. Het moet een rustgevend plekje zijn waar je heerlijk kunt gaan zitten wanneer je buiten met je laptop aan het werk bent. Door veel groene aspecten toe te voegen aan je tuin, zoals een haag laten planten, breng je jouw tuin tot leven. Groen geeft rust, kalmte en is makkelijk combineerbaar met je verdere inrichting. Het is bijvoorbeeld ook leuk te combineren met een houten overkapping en natuurlijke tinten. Bovendien draag je ook een steentje bij aan het milieu. 

Tuin industrieel

Industriële aspecten

We zien steeds meer de combinatie tussen stoere metalen voorwerpen met zachte warme tinten. Industriële aspecten zorgen ervoor dat je tuin een chique uitstraling krijgt. Doordat we meer thuiswerken, wordt onze tuin ook vaak gebruikt als tweede woonkamer. Door industriële aspecten te gebruiken zoals cortenstaal of een stoere lamp, krijgt je tuin ook een huiselijke uitstraling. Er wordt vaak gebruik gemaakt van neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en bruin. Deze industriële stijl is leuk te combineren met andere stoffen zoals een dierenprint of een stoffig tapijt onder je overkapping. Het toevoegen van industriële aspecten in je tuin hoeft bovendien niet moeilijk of duur te zijn. Je kunt kiezen voor een eye-catcher of een paar simpele dingen toevoegen om de stijl te mengen in de rest van je inrichting. 

De stijlvolle combinatie voor 2021 in je tuin zijn veel planten, bloemen en warme tinten combineren met stoere accenten zoals een metalen lamp of bloembakken van cortenstaal. Met deze handige tips kan jij jouw tuin helemaal stylen in de trend van dit jaar!