Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Haal de lente in huis met bloembollen: maak een stilleven

Bij een stilleven denkt u misschien al snel aan een schilderij van een vaas met bloemen of een schaal met fruit. Dit is echter helemaal nergens voor nodig. Een stilleven maakt u namelijk gemakkelijk zelf met bloembollen.

Bloembollen in mos

Voor dit stilleven hebt u natuurlijk een aantal bloembollen nodig van mooie lentebloeiers. Denk hierbij aan blauwe druifjes, krokussen, sneeuwklokjes en hyacinten. Daarnaast kunt u ook bloembollen van andere bloemen gebruiken, zoals ornithogalum of narcissen. De bollen die u gekozen hebt kunt u natuurlijk in de aarde plaatsen, maar u kan ze ook in een stuk platmos wikkelen, dat ziet er gelijk leuk uit!

Kleur bekennen

Houd bij het uitkiezen van de bollen rekening met de kleur die de bloemen hebben als ze gaan bloeien. Zorg dat de kleuren afgestemd zijn op de kleuren in uw interieur en zet niet te veel kleuren bij elkaar. Kies voor maximaal drie verschillende kleuren, anders wordt het stilleven te druk. U wilt wel een eyecatcher, maar geen chaos in uw huis.

Stylingtips

  • Wanneer u er voor kiest om de bloembollen in mos te wikkelen, dan is het natuurlijk leuk als dat zichtbaar is. Zet de bloembollen dan ook in een glazen vaas of ander glaswerk.
  • Plaats de bollen in vazen van verschillende maten. Wanneer u die dan bij elkaar zet zorgt dit voor een speels effect en creëert het gelijk wat diepte.
  • Maak één geheel van het stilleven door de vaasjes met de bloembollen op een dienblad of ander platvorm te zetten. Hiermee is het ook meteen makkelijker om het stilleven te verplaatsen!

Varieer met het stilleven

Met een stilleven kunt u eigenlijk alle kanten op. De suggesties die we hier gedaan hebben passen heel leuk bij het begin van het voorjaar, maar met andere planten en bloemen creëert u natuurlijk het gehele jaar door een gezellig stilleven. Wees creatief en speel met de samenstelling van de bloemen en planten. Leg er in de winter wat kerstdecoratie tussen of speel met andere accessoires. Inspiratie nodig? Bekijk ons overzicht van planten!