Vind jouw tuincentrum

Het ideale paasboeket

Pasen viert u (net als iedere andere feestdag) met bloemen. Wat zijn nou echte paasbloemen en hoe stelt u het ideale paasboeket samen? Met onderstaande tips lukt het zeker!

#1 Narcis: paasbloem bij uitstek!

De narcis is de ideale paasbloem, maar er is één nadeel: narcissen scheiden een slijm af dat schadelijk is voor andere bloemsoorten, waardoor deze snel verleppen. U kunt deze bloem dus niet verwerken in een paasboeket, maar een bosje narcissen is ook leuk om neer te zetten met Pasen!

#2 Geel is de basis

De warme kleur geel staat voor vrolijkheid, levenslust en vrijheid. Het stimuleert mentale activiteit en maakt u vrolijk. Geel is de kleur die het best past bij het paasfeest! Kies geel daarom als basiskleur voor uw paasboeket. Geel is op z’n mooist wanneer het gecounterd wordt door rustigere tinten.

#3 Lange levensduur

Voor ons paasboeket willen we een zo lang mogelijke levensduur, daarom gaan we geen tulpen en narcissen gebruiken. We kiezen voor sterke bloemen, zoals chrysanten en anjers (gele natuurlijk). Voor de rustigere tinten kiezen we voor dille en zachtkleurige anjers.

#4 Maak indruk

Maak van uw boeket het stralende middelpunt door er enkele felle kleuren in te verwerken. Door roze en oranje bloemen toe te voegen wordt het oog meteen naar uw boeket getrokken. Fijn Pasen!

©www.vtwonen.nl