Vind jouw tuincentrum

Hoe maakt u uw gazon klaar voor de zomer?

Door in het voorjaar uw gazon goed te onderhouden, heeft u meer plezier van uw gazon in de zomer. Door alvast werkzaamheden te verrichten kunt u ervoor zorgen dat uw gazon er weer prachtig uitziet. Aangezien het in het voorjaar redelijk warm kan worden, is dit het perfecte moment om uw gazon alvast klaar te maken voor de zomer. Het beste moment om uw gazon te verzorgen, is namelijk in de periode voordat het weer warmer wordt. Als de temperaturen stijgen begint het gras namelijk weer te groeien! In dit artikel leest u precies wat u kunt doen om uw gras mooi groen te houden. 

De stappen die u kunt ondernemen voor een mooi gazon

Er zijn verschillende stappen die u kunt volgen om uw gazon weer mooi egaal groen te krijgen. Met deze stappen voorkomt u lege plekken in het gazon:

  • U kunt beginnen met het verticuteren van het gazon. U verwijdert dan de laag mossen en dode grassen die op uw gazon is gaan liggen. Als u dit eenmaal gedaan heeft, zal er meer lucht en licht bij het gazon komen.
  • De tweede stap die u kunt ondernemen is het zaaien van nieuw gras. Zijn er kale plekken door het verticuteren ontstaan? Dan kunt u daar direct gras zaaien. Als u gras zaait kan er minder onkruid groeien en groeit het gras snel weer aan.
  • Hierna kunt u het beste uw gazon beluchten. Op deze manier kan het gazon beter water opnemen en hoeft u niet eindeloos te sproeien.
  • Door regelmatig het gras te maaien krijgt onkruid minder snel de kans om te groeien. U kunt dan ook het beste twee keer per week maaien, tot ongeveer 3 centimeter hoogte. 

Een nieuw gazon: graszoden

Heeft u er alles aan gedaan, maar is uw gezon niet meer te herstellen naar ee prachtig grasveld? Dan kunt u terecht bij een tuincentrum in de buurt voor graszoden van goede kwaliteit. Deze graszoden plaatst u simpel binnen 24 uur na aankoop en u kunt er ontzettend lang van genieten. Sommige tuincentra leveren de graszoden zelfs bij u af! Op deze manier vervangt u uw oude gazon voor een prachtig groen nieuw grasveld. Ga naar een tuincentrum in de buurt en bekijk de mogelijkheden voor uw gazon!