Vind jouw tuincentrum

Hoe verzorg ik mijn tomatenplant?

Heeft u altijd al een moestuin aan willen leggen, maar bent u bang voor het intensieve onderhoud? Begin anders gewoon met het telen van één groente. Plant bijvoorbeeld een tomatenplant! Het houden van een tomatenplant is niet heel moeilijk, maar een goede verzorging is essentieel wanneer u heerlijk wilt genieten van mooie sappige tomaten uit eigen tuin.

Water geven

Het belangrijkste waar u op moet letten is dat de tomatenplant genoeg water en voeding krijgt. Geef de tomatenplant aan het begin van de teelt elke dag water en na zo’n twee weken nog maar twee á drie keer per week. Breng het aantal gietbeurten na anderhalve maand terug naar één keer per week. Een goede manier van bewatering van de tomatenplant is om petflessen of bloempotten met gaten onderaan in de grond in te graven en daarin water te geven. Geef altijd een flinke hoeveelheid water in één keer.

[page-break]

Volle zon

Tomaten groeien het best in de volle zon! Plant een tomatenplantje dus altijd op een zonrijke plek of zet plant in pot midden op uw tuintafel. Dan kunt u er ook af en toe tomaatjes van afplukken.

Tomaten oogsten

Wanneer u de tomaten gaat oogsten, moet u even goed opletten dat u de kop eruit haalt. Op deze manier zullen de resterende groene vruchten alsnog rijpen.