Vind jouw tuincentrum

Houd wespen op afstand!

Veel dieren hebben last van de warmte, maar wespen vinden het juist fijn. Helaas… Het is natuurlijk heel irritant als je steeds wespen weg moet jagen als je net even lekker in de tuin zit te eten. Wespen vinden namelijk precies hetzelfde lekker als wij. Wist u dat ze zelfs vlees proberen mee te pikken? Dit geven ze namelijk aan hun larven en die maken hier een zoet stofje van dat de volwassen wespen eten. Maar, hoe komt u nou van die vervelende beestjes af? Wij geven enkele tips

Tips tegen wespen

  • Smeer de tafel in met azijn. Wespen hebben namelijk een hekel aan azijn. Vindt u het een beetje vies om de hele tafel hiermee in te smeren. Verwarm de azijn dan in een bakje.
  • Ook aan kruidnagel hebben wespen een hekel. Zet daarom een bakje met kruidnagel neer. Of nog beter: voeg het toe aan de azijn.
  • Wat het ook goed doet is gesnipperde ui. De wespen zullen direct omkeren.
  • Drinkt u graag koffie? Dat komt goed uit! Wespen hebben er namelijk een hekel aan. Zet schaaltjes met koffie erin neer en steek het aan.
  • Waar wespen ook écht niet van houden is wierrook. Steek dus een paar stokjes wierrook aan. Hopelijk houdt u zelf wel van de geur van wierrook!

Veel mensen kopen een wespenvanger of maken er zelf eentje, maar dit is eigenlijk niet zo slim. Door de zoete stof in deze vallen trekt u in eerste instantie namelijk juist wespen naar uw tuin.