Vind jouw tuincentrum

Kamerplant van de maand januari: Dracaena

Januari kan soms een beetje een donkere maand zijn. Haal daarom lekker veel groen in huis; van fris groen wordt u vrolijk! Met de Dracaena moet dit zeker lukken.

De prachtige kamerplant Dracaena

Dracaena is een exotische plant. Het is eigenlijk een soort miniboompje, die een of meerdere stammen kan hebben. De plant heeft prachtige groene, gele en gouden bladeren, waar soms ook wat roze en rood doorheen zit. Dracaena brengt dus niet alleen groen in huis, maar ook exotische kleuren. Er zijn veel verschillende soorten Dracaena, met allemaal verschillende vormen bladeren: van klein en puntig naar groot en zacht. Deze plant past in elke woonstijl en is verkrijgbaar als kleine woonplant, maar ook als kamerboom; daarmee maakt u pas écht indruk op uw gasten.

[page-break]

Onderhoud van de Dracaena

Dracaena is makkelijk in onderhoud, omdat de plant vocht opslaat in de stam. Als u dus een keertje vergeet om de plant water te geven, overleeft deze dit gewoon. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een krachtige luchtzuiveraar. Wilt u een gezonder binnenklimaat? Haal dan een Dracaena in huis!

[page-break]

Symboliek van de Dracaena

De naam komt van het Griekse 'drákaina' en dit betekent vrouwtjesdraak. Deze verwijzing heeft te maken met de hars van de dracovariëteit, die helderrood gekleurd is. Deze hars wordt gebruikt in de verfindustrie. De plant is hét symbool van Tenerife. De oudste drakenboom ter wereld staat in Icod de los Vinos en wordt El Drago Milenario (de duizendjarige draak) genoemd. Deze plant is tussen de 250 en 350 jaar oud.