Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Maak je tuin sfeervol met DIY-tuinverlichting

Iedereen houdt wel van lange avonden in een knusse tuin. De juiste verlichting zorgt ervoor dat jouw tuin uitnodigend en sfeervol wordt. Het nadeel is alleen dat de meeste tuinverlichting veel energie verbruikt. Dit kan je voorkomen door automatische schakelaars in te stellen, waardoor de lampen alleen tussen bepaalde tijdstippen aanspringen. Ook het gebruik van ledverlichting is een goede manier om op de energiekosten te besparen, net als energieleveranciers vergelijken voor de scherpste prijs. Ben je op zoek naar goedkope manieren om jouw tuin te verlichten? Dan is DIY-tuinverlichting ook een goede optie. Er zijn namelijk talloze DIY-projecten die ervoor zorgen dat jouw tuin zo gezellig mogelijk wordt.

Jampotlampen

Heb je nog een aantal oude glazen jampotten in huis liggen? Dan kan je deze in een mum van tijd omtoveren in stijlvolle lampen. Zorg ervoor dat je het label van de potten haalt, bijvoorbeeld door deze een tijdje te laten weken in lauw water. Daarna heb je alleen maar een simpele lampfitting nodig. Boor een gat in de deksel van de pot en zorg ervoor dat dit gat net iets kleiner is dan de fitting. Doe de fitting in de glazen pot, trek de kabel door het gat en je hebt een prachtige lamp die je overal in je tuin kunt bevestigen.

Fakkels van wijnflessen

Oude wijnflessen zien er ontzettend sfeervol uit en kan je dus moeiteloos als decoratie in je tuin gebruiken. Wanneer je ze als verlichting wilt gebruiken, is het een goed idee om wat lampolie in de fles te doen. Vervolgens heb je alleen maar een stevig touw nodig dat fungeert als lont. Deze doe je in de fles, waardoor de olie wordt opgezogen en jij de lont makkelijk kunt ontsteken. Je creëert echt een mooi DIY-spektakel wanneer je meerdere wijnflessen naast elkaar aan een muur bevestigt. Zo heb je een eigen fakkelmuur gemaakt in je tuin.

Cupcake lampionnetjes

Deze DIY-truc is ontzettend simpel en vereist helemaal geen technische kennis. Je hebt slechts twee dingen nodig: een lichtslinger en cupcake vormpjes. Zorg ervoor dat de cupcake vormpjes een leuke kleur of print hebben die helemaal bij je tuin past. Prik een klein gaatje in de bodem van ieder vormpje, en schuif deze vervolgens over ieder individueel lampje van de lichtslinger heen. Het resultaat is een sfeervolle slinger met allemaal kleine lampenkapjes die voor een beetje extra kleur zorgen.

Donkere flessen met sfeerlampjes

Een andere makkelijke manier om je tuin knusser en uitnodigend te maken, is door een aantal oude flessen te verzamelen. Je kunt het beste donkere flessen uitzoeken, zoals donkergroene wijnflessen. Koop vervolgens hele kleine kerstlichtjes, die ook wel feeën lichtjes worden genoemd. Deze kleine lichtslingers doe je in de fles, eventueel met wat decoratieve steentjes om het geheel nog sfeervoller te maken. In het donker zie je het lichtsnoer helemaal niet zitten, waardoor de fles alleen gevuld lijkt te zijn met talloze minuscule lampjes.