Vind jouw tuincentrum

Maak van pallets prachtige tuinmeubels!

Bent u op zoek naar tuinmeubelen, maar wilt u net even iets anders? Dan zijn deze tuinmeubels gemaakt van pallets wellicht iets voor u! Het is simpel en het is veel goedkoper dan het kopen van nieuwe tuinmeubels. Volg de stappen van dit artikel en u heeft binnen no-time prachtige tuinmeubels in de tuin.

Maak van oude pallets een prachtige loungebank

Door oude pallets om te toveren tot prachtige tuinbanken heeft u op een goedkope manier een nieuwe tuinset of tuinbank. U heeft niet veel nodig, alleen:

  • Stevige pallets
  • 1 lat van hout, breedte van de pallet
  • Boormachine
  • acht schroeven voor hout 50x4 mm
  • 16 schroeven van 35x4 mm

Met al deze benodigdheden maakt u een prachtige loungebank van pallets. Wilt u een loungebank van pallets op wielen? Dit is ook mogelijk. Koop dan 4 zwenkwielen en de bijbehorende bouten en moeren. Deze kunt u eenvoudig bevestigen onderaan de loungebank. Op deze manier kunt u de loungebank verplaatsen op elk gewenst moment!

Hoe maakt u een loungebank van pallets?

Ten eerste is het de bedoeling dat u de pallets op elkaar plaatst en deze vastschroeft met de schroeven van 35x4 mm. U kunt de pallets het beste vastmaken door de schroeven te plaatsen naast de blokken op de pallet. De houten lat bevestigt u hierna aan de voorkant van de pallet die bovenop ligt. Door deze lat toe te voegen krijgt u een schuine rugleuning. U kunt hier de 50x4 mm schroeven gebruiken. De derde en laatste pallet dient als rugleuning. Deze plaatst u tegen de lat van de twee pallets aan. Boor de 50x4 mm schroeven in schuin in de onderzijde van de pallets. Als u deze stappen heeft voltooid is uw loungebank klaar!

Loungebank van pallets eigen maken

De lpungebank is nu klaar, maar het ziet er nog een beetje saai uit. U kunt de loungebank eigen maken door prachtige kussens op de bank te plaatsen of de pallets in een kleur naar wens te schilderen! Heeft u geen zin om de loungebank zelf te maken, maar wilt u wel een prachtige tuinbank? Ga dan naar een tuincentrum in de buurt en bekijk hun aanbod of vergelijk tuinbanken op tuincentrumoverzicht!