Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Met deze aanpassingen zorg je ervoor dat je ook in de winter van je tuin kunt genieten

In de winter wil je het liefst net zoveel genieten van je tuin als in de zomer. Dat is zeker mogelijk, er zijn dan wel een aantal aanpassingen die je moet doen aan je tuin. Het kan namelijk soms best lastig zijn om van je tuin een sfeervolle plek te maken tijdens de koude winterdagen. Wij helpen je dan ook graag op weg en geven je een aantal tips zodat je ook tijdens de winter van je tuin kunt genieten.

Pergola’s

Pergola’s zijn erg leuk om in je tuin te plaatsen. Doordat de planten hier tegenop groeien krijg je een mooie en natuurlijke uitstraling in je tuin. Vooral als het gesneeuwd heeft geeft dit een prachtig beeld. Het kan wel even duren voordat je pergola helemaal begroeid is. Zorg er dus voor dat je dit ruim van te voren laat begroeien en kies voor een plant die het ook in de winter blijft doen. Een pergola is over het algemeen één van de goedkopere opties voor een tuinoverkapping.

Warme zithoek

Een goede en warme zithoek is erg belangrijk in de winter. Maak er een knusse plek van. Wanneer je al een veranda hebt kun je veranda zonwering laten plaatsen. Ook zul je moeten kijken naar de verschillende soorten verwarming voor je zithoek. Hierin heb je best veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een warmtelamp of een tafel die de omgeving verwarmt op gas, maar ook een vuurkorf is een goede optie. Het nadeel van een vuurkorf is echter wel dat het niet reukloos is zoals bij elektrische verwarming, of verwarming op gas.

Verlichting en kaarsen

In de winter gaat de zon al vroeg onder. Goede verlichting is dan ook onmisbaar. Je wilt natuurlijk geen grote lampen maar juist gezellige sfeerverlichting. Hierin zijn de opties eindeloos. Wanneer je mooie verlichting hebt in combinatie met veel kaarsen zul je een fantastische plek krijgen in je tuin. Dimbaar licht kan goed dienen als sfeerverlichting.

Winter tuin verlichting

Uitstraling van je tuin

Een goed aangeklede zithoek is natuurlijk leuk maar als de rest van je tuin er niet uitziet is het nog steeds niet compleet. Er zijn een aantal simpele dingen die je tuin tot een mooie plek maken waar je niet veel moeite voor hoeft te doen. Ten eerste is het slim om van te voren een aantal winterbloeiers te plaatsen. Deze planten behouden de blaadjes in de winter waardoor je tuin levendig blijft. Zorg daarnaast voor voldoende verlichting, leuke accessoires en ruim zo af en toe het plantafval op voor een verzorgde tuin.