Vind jouw tuincentrum

Mooie grafbloemen voor Allerheiligen

Tijdens Allerheiligen herdenken we niet alleen alle heiligen en martelaren, maar ook onze dierbaren. Dit doen we vaak door graven te versieren met prachtige bloemen. De populairste bloem voor Allerheiligen is de chrysant, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Wij hebben de mooiste grafbloemen van het seizoen voor u op een rijtje gezet.

Viooltjes

Viooltjes zijn prachtige herfstbloeiers en het leuke is dat je ze in allerlei verschillende kleuren kan krijgen. De plantjes zijn ook nog heel makkelijk in de verzorging en daarom prima geschikt voor op graven. Ze hoeven alleen wat extra water te krijgen als het een lange tijd droog is geweest. Een beetje plantenvoeding op z’n tijd maakt viooltjes nóg sterker. Viooltjes bloeien het mooist als de uitgebloeide bloemen af en toe worden weggeplukt.

Herfstaster

Ook de herfstaster is prachtig voor op graven. De plant kan tegen volle zon, maar staat het liefst in de schaduw. De plant vormt heel veel bloemetjes. U kunt kiezen voor sober wit of juist voor een vrolijk kleurtje.

Herfstanemoon

Deze plant komt voor in roze, wit en paars en bloeit tot laat in de herfst. Zorg er wel voor dat de grond humusrijk is en niet te droog. Herfstanemonen gaan mooi samen met siergrassen, varens en hosta.

Tip: boomschors

Boomschors is een goede, natuurlijke bodembedekker. Door boomschors krijgt onkruid geen kans om op te komen. Daarnaast wordt de grond beschermd tegen uitdroging en vorst. Boomschors geeft een graf een natuurlijke uitstraling en het past zeker goed bij de herfst!