Vind jouw tuincentrum

Red uw buxus van de buxusmot

Heeft u een prachtige buxus in de tuin staan? Pas dan op! De buxusmot is op een missie en voor u het weet is uw buxus verpest. Vandaag vertellen we u hoe u de buxusmot bestrijdt.

[page-break]

De buxusmot, hoe ziet hij er uit?

Allereerst is het wel handig om te weten hoe de buxusmot er eigenlijk uitziet. De buxusmot heeft vleugels met een bruine rand en een wit hart. De buxusmot is echter nog niet het grootste probleem. De problemen worden veroorzaakt door de onvolgroeide versie van de buxusmot, de buxusrups. Let vooral op spinnenwebben of kale takjes in uw buxus. Dit is namelijk een teken dat de buxusrups actief is!

[page-break]

Hoe bestrijdt u de buxusmot?

U heeft de keuze om de buxusmot chemisch of biologisch te bestrijden. Wij raden u sterk aan om voor de tweede manier te gaan. Chemische bestrijding doodt namelijk niet alleen de buxusmot, maar ook andere dieren. Heeft u buxusrupsen gespot? Haal ze dan allemaal weg, inclusief poppen en spinsels. Daarnaast kunt u de natuurlijke vijand van de buxusmot uitzetten: nematoden. Deze zijn te koop in diverse tuincentra. Zo rekent u snel en effectief af met de buxusmot!