Vind jouw tuincentrum

Tips om uw huisdier(en) gezond van het voorjaar te laten genieten

Het is weer voorjaar! De lente is begonnen en u zult waarschijnlijk langere wandelingen gaan maken met uw hond. Ook uw katten zijn vaker buiten om te genieten van het heerlijke weer. Hoe zorgt u ervoor dat uw huisdieren gezond en voorbereid het voorjaar in gaan? Met deze tips komt u erachter hoe u dit doet! In dit artikel leest u:

  • Het voorkomen van tekenbeten
  • Preventief handelen tegen vlooien
  • Vergiftigingen die in het voorjaar vaker voorkomen

Tips om te voorkomen dat uw hond of kat teken krijgt

Dit jaar wordt hoogstwaarschijnlijk een jaar met veel teken. Dit komt doordat afgelopen winter een zachte winter was. Gaat u met uw hond naar het bos? Als de bladeren weer aan de bomen beginnen te groeien komen de teken weer tevoorschijn. Zorg ervoor dat uw hond en kat beschermd is tegen teken door preventief te behandelen. Ook kunt u iedere keer dat uw hond of kat buiten is geweest, controleren op teken. Eventuele teken kunt u verwijderen met een speciale tekentang. 

Preventief handelen tegen vlooien

U weet natuurlijk dat u eens in de zoveel tijd uw hond of kat preventief moet behandelen tegen vlooien. Als u dit niet consistent doet, kan het zo zijn dat uw hond of kat alsnog vlooien krijgt. Heeft uw hond of kat vlooien? Let dan extra op de hygiëne in huis. Stofzuig bjivoorbeeld iedere dag zodat de vlooien zich niet verder kunnen verspreiden. 

Vergifitingen die in het voorjaar vaker voorkomen

Let in het voorjaar en vooral met Pasen erop dat uw hond geen chocolade eet. Het kan zomaar voorkomen dat uw kinderen niet alle paaseieren gevonden hebben in huis of buiten en dat uw hond er nog een paar vindt! Ook strooien in het voorjaar veel mensen die van tuinieren houden slakkengif rondom hun planten. Pas op dat uw hond of kat hier niks van binnen krijgt, dit is namelijk giftig. Ook Blauwalg in het water is giftig voor uw hond. Ga dus alleen zwemmen met uw hond als u er zeker van bent dat er geen Blauwalg in het water zit. 

Bent u op zoek naar producten die uw hond of kat beschermen tegen vlooien of teken? Vergelijk deze producten dan op onze website.