Vind jouw tuincentrum

Top 10 kamerplanten om nú in huis te halen

Kerstboom er uit, kamerplant er in! Met de top 10 van ELLE.nl vindt u zeker een mooie.

1 Calathea Orbifolia

Deze prachtige plant sluit zijn grote bladeren ’s avonds en doet deze ’s morgens weer open. Vandaar de bijnaam ‘living plant’. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is gewend om in de schaduw van grote bomen te leven. Calathea Orbifolia staat ook in uw huis graag in de schaduw. Geef de plant steeds kleine beetjes water.

2 Vijgcactus

De vijgcactus (Opuntia) heeft een originelere uitstraling dan de normale cactus. Hij is te koop in verschillende groottes. De vijgcactus is wel net zo gemakkelijk in de verzorging als een normale cactus. U hoeft de plant maar één keer per week water te geven en hij kan goed tegen warmte. Zet de vijgcactus lekker in de zon.

[page-break]

3 Bananenplant

Aan sommige soorten van de Bananenplant of Musa groeien ook daadwerkelijk bananen. Misschien lukt het u wel om een tros aan uw plant te laten groeien! Het is een mooie, opvallende plant met grote groene bladeren. De Bananenplant geeft een frisse uitstraling aan uw woonkamer. Zet de plant op een plaats waar hij veel licht krijgt en geef hem zo’n twee keer per week water. Tijdens droge periodes heeft de Bananenplant wat meer water nodig.

4 Philodendron Melanochrysum

Deze plant is exotisch en zeldzaam. Erg leuk om in de kamer te hebben staan dus! Philodendron Melanochrysum komt oorspronkelijk voor in de Amerikaanse regenwouden en bedekt hier de bodem. Wanneer de plant ouder wordt worden de bladeren groter en begint de plant te klimmen. Houd de plant vochtig, het binnenklimaat warm en zorg voor een standplaats met indirect zonlicht.

[page-break]

5 Watercacao

In Azië staat de Watercacao of Pachira aquatica voor geluk in huis. De vijf bladeren aan iedere tak staan voor de basiselementen van Feng Shui. Bijzonder aan deze plant is de gevlochten stam en de hoogte. Met deze plant haalt u de natuur in huis en het is de perfecte vervanging voor de kerstboom! Geef deze plant twee keer per week veel water.

6 Waaierplant

Een van de redenen waarom u een Waaierpalm moet kopen is dat het een luchtzuiverende plant is. Nou is elke plant luchtzuiverend, maar sommige doen dit werk beter dan anderen. Er zijn vele soorten Waaierplanten. Zoek de specifieke soort op voor verzorgingstips.

[page-break]

7 Kalanchoe Beharensis

Deze vetplant is perfect voor mensen die hun planten nog weleens vergeten. Hij is namelijk onverwoestbaar en het maakt niet uit waar u hem neerzet. Geef hem één keer per week (of minder) water en besproei zijn bladeren niet. Zorg er voor dat de grond volledig is uitgedroogd voordat u opnieuw water geeft. Bijzonder aan deze plant is dat de bladeren wollig aanvoelen.

8 Zaagcactus

De Zaagcactus (Epiphyllum Anguliger) heeft een unieke bladvorm. De bladeren lijken namelijk op zaagjes. De plant is heel zelfredzaam en heeft dus maar weinig verzorging nodig. Hang deze hangplant op een plaats met indirect zonlicht. Hij is gemakkelijk te stekken.

[page-break]

9 Vissenstaartpalm

Caryota Mitis heeft zijn naam te danken aan zijn apart gevormde bladeren. Deze palm komt oorspronkelijk uit Azië en kan er groot worden; 1 tot 1,5 meter. De Vissenstaartpalm trekt de aandacht naar zich toe en uw living zal er natuurlijk en fris uitzien. Houd de bodem ten alle tijden vochtig.

10 Medinilla Magnifica

Met de medinilla Magnifica brengt u zowel groen als kleur in huis. De plant heeft prachtige roze bloemen. Geef deze mooie plant niet te veel water en zet hem in de zon.

©ELLE.nl