Vind jouw tuincentrum

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Top 5 Sterkste Perkplanten 2024 voor Jouw Tuin

Perkplanten zijn onmisbaar in elke tuin. Ze brengen kleur, textuur en vitaliteit in de buitenruimte en hebben een grote impact op de algehele uitstraling van je tuin. Maar met zoveel keuzes kan het moeilijk zijn om de juiste perkplanten te vinden die zowel mooi als sterk zijn. Daarom hebben we de top 5 sterkste perkplanten van 2024 voor jouw tuin geselecteerd.

1. Petunia

Petunia's zijn geliefd bij tuiniers vanwege hun kleurrijke bloemen en weelderige groei. Deze veelzijdige perkplanten zijn beschikbaar in verschillende kleuren en bloemvormen, perfect voor levendige bloembedden en hangende manden. Wat petunia's zo sterk maakt, is hun vermogen om te gedijen in zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw, met weinig onderhoud.

2. Vlijtig Liesje

Vlijtig liesje, ook bekend als Impatiens, is een klassieke keuze voor schaduwrijke tuinen. Deze perkplanten zijn geliefd om hun heldere en kleurrijke bloemen die gedijen in schaduwrijke delen waar andere planten moeite hebben. Vlijtig liesje vereist regelmatig water geven en goed doorlatende grond, maar beloont je met een overvloedige bloei.

3. Bacopa

Bacopa, ook bekend als Sutera, is een charmante en sierlijke perkplant met kleine witte of blauwe bloemen. Perfect voor randen, hangende manden en containertuinen. Bacopa gedijt in volle zon tot halfschaduw en houdt van vochtige grond. Met zijn lange bloeiperiode en weinig onderhoud, is bacopa een must-have voor elke tuinier.

4. Geranium 'Rozanne' - Ooievaarsbek

Geranium 'Rozanne', ook bekend als ooievaarsbek, staat bekend om zijn lange bloeiperiode en prachtige blauwe bloemen. Deze perkplant gedijt in volle zon tot halfschaduw en is zeer veerkrachtig, zelfs in droge omstandigheden. Geranium 'Rozanne' trekt vlinders en bijen aan, een waardevolle toevoeging aan elke tuin.

5. Gaura lindheimerii - Prachtkaars

Gaura lindheimerii, ook bekend als prachtkaars, is een gracieuze perkplant met delicate witte bloemen op slanke stengels. Gedijt in volle zon met weinig onderhoud, ideaal voor drukke tuiniers. Gaura lindheimerii is ook zeer droogtetolerant en trekt vlinders aan, een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Voordelen van perkplanten

Er zijn verschillende voordelen aan perkplanten, maar wij vinden deze twee het belangrijkst:

  1. Weinig onderhoud: Langbloeiende vaste planten zijn vaak weinig veeleisend in onderhoud, ideaal voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Hun vermogen om te gedijen met minimaal onderhoud bespaart tijd en inspanning.

  2. Aantrekking van bijen en vlinders: Veel langbloeiende vaste planten zijn niet alleen mooi, maar trekken ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders. Door deze planten in je tuin te hebben, draag je bij aan de biodiversiteit en creëer je een gastvrije omgeving voor nuttige insecten.

Iedere tuinliefhebber verlangt naar een tuin die het hele seizoen bloeit. Met duizenden soorten vaste planten kan kiezen lastig zijn. Daarom hebben we een top 5 samengesteld van langbloeiende vaste planten die absoluut de moeite waard zijn. Deze vijf gaan verder dan de gebruikelijke bloeiperiode van 6-8 weken. Met deze top 5 sterkste perkplanten van 2024 tover je jouw tuin om in een bloeiend paradijs dat het hele seizoen straalt.